Glas Javnosti

NAJNOVIJI KORONA PRESEK Blagi pad broja novozaraženih

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je u poslednja 24 časa na korona virus testirano je 9.213 osoba, od kojih je 438 novozaraženo.

Nažalost, preminule su 3 osobe, a na respiratorima se trenutno nalazi 18 pacijenata.
Podsetimo, u Srbiji je juče na korona virus testirano 9.529 osoba, od kojih je 466 novozaraženih. Nažalost, preminule su 4 osobe, a na respiratorima je bilo 18 pacijenata.

"Srbi se spremaju za more"

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da je epidemijska situacija dobra nakon praznika, i naveo da ulazimo u turistički period, kao i da će naši državljani putovati, ali i da će stranci dolaziti u Srbiju i da će sigurno doći do cirkulacije virusa i da treba biti oprezan. Ukazao je da nije tačno da nemamo protivepidemijske mere, već su one svedene na snažnu preporuku.


- Treba razlikovati da li je nešto potpuno ukinuto ili nije. Obavezno je još nošenje maski u zdravstvenim ustanovama. To pravi probleme sa pacijentima u nekim zdravstvenim ustanovima koji uporno neće da stave masku kada ulaze - kaže Kon.

Naveo je da ulazimo u turistički period, kao i da će naši državljani putovati, ali i stranci će dolaziti u Srbiju.
- Gde će sasvim sigurno doći do cirkulacije, ali cirkulacija virusa u tom nekom letnjem periodu ranije se mislilo da je gotovo nemoguće da se uzdigne taj talas, ali iskustvo nam je pokazalo i prvi put i drugi put da ima sezonski karakter, ali da on nije tako vidljiv - naglašava Kon.

Kaže da je pristup u Kini ekstreman i prema njegovom mišljenju potpuno neprimenjiv u našim uslovima, kao i da oni i dalje imaju potpuno karantinskog tipa zatvaranje,Blic.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR