Glas Javnosti

Ministarstvo i MUP kontrolišu i izdaju dozvole za kretanje

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja tokom vanrednog stanja, zajedno sa MUP-om kontrolisaće i vršiti izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kako se navodi, građani kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, treba da se obrate lokalnoj samoupravi i dostave dokumenta u prilog izdavanju dozvole.

Nakon toga, jedinica lokalne samouprave nakon provere dostavlja zahteve ministarstvu rada, a zatim to ministarstvo zahtev prosleđuje MUP-u.

"Jedinice lokalne samouprave su u obavezi da formalno podnesu obrazložene zahteve za obradu i navedu ako postoji sudska presuda", ističe se u saopštenju.

Jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa centrima za socijalni rad sa iste teritorije, dodaje se, u obavezi su da, u slučaju prijema zahteva, obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu viđenje deteta, odnosno preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja.

Gradonačelnici odnosno predsednici opština odgovorni su za opravdanost potrebe za dozvolom za kretanje roditelju koji preuzima ili vraća dete u vreme policijskog časa, stoji u saopštenju.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR