Glas Javnosti

KORONI JE DEFINITIVNO ODZVONILO?! Broj novozaraženih nastavlja da pada

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U prethodnih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.946 građana od kojih je 2.076 novozaraženih.

Preminulo je 15 pacijenata, na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 47 obolelih.
Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 16.675 građana od kojih su 2.362 bila novozaražena. Preminulo je 14 pacijenata, a na respiratorima bilo 47 obolelih.

Epidemiolog Vesna Mioljević kaže da je epidemijska situacija stabilna. Zabrinjava nas pojava novih varijanti virusa, ali to nije iznenađujuće, na nama je da se pridržavamo mera i da poštujemo ono što smo naučili u protekle dve i po godine, ističe Mioljevićeva.



Ministarstvo zdravlja Izraela saopštilo je da su otkriveni slučajevi zaraze novim sojem korona virusa, da je došlo do kombinacija omikrona BA1 i BA2. Prema prvim informacijama daje blažu kliničku sliku – temperatura je malo povišena, javljaju se groznica i bolovi u mišićima i zglobovima.

U pojedinim zemljama takođe pojavio se deltakron. Kod nas, broj novozaraženih je i dalje svakodnevno četvorocifren.



Ona je za RTS rekla da su brojevi nešto veći nego proteklih nedelja u odnosu na broj koji se registruje u Evropi.

"Mi sve to nekako kontrolišemo i situacija je stabilna. Zabrinjava nas pojava novih varijanti, kao epidemiolog moram da kažem da za nas to nije iznenađujuće – sigurno će novih varijanti biti u budućnosti još mnogo. Kako će se oni nazivati videćemo. Na nama je da se pridržavamo mera i da poštujemo ono što smo naučili u protekle dve i po godine", rekla je Mioljevićeva, a prenosi Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR