Glas Javnosti

KORONA BROJKE: Pad broja novozaraženih i preminulih!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U prethodnih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.059​ građana od kojih je 2.620 novozaraženih, a preminuo je 31 pacijent.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije je 100 obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 15.195 građana od kojih je 2.846 bilo novozaraženih.

Ukidanje epidemioloških mera

- Za to sam da odmah ukinemo kovid propusnice jer se ionako ne poštuju, ako ćemo pošteno. I upravo zbog tog nepoštovanja se i postavlja pitanje treba li i dalje da postoje te propusnice, koje inače važe od 20 sati u ugostiteljskim objektima. A vrlo brzo ćemo da ukinemo karantin za one koji su bili u kontaktu sa zaraženim, a nemaju zeleni sertifikat odnosno nisu ni vakcinisani, ni preležali koronu nedavno - kaže za Kurir epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović iz kriznog štaba.Na pitanje kada će Krizni štab da zaseda i smanjuje restrikcije, odnosno ukida mere, prof. Tiodorović navodi da sednica još nije zakazana.

- Nema šta posebno da se ukida, kad se niko ničega ne pridržava. Pogledajte, koliko je ljudi bilo neki dan na stadionu - kaže prof. Tiodorović i dodaje:- Karantin za kontakte treba ukinuti i da ostane samo izolacija za one koji se leče u kućnim uslovima. Sada je to sedam dana za razliku od ranijih 14 jer omikron dosta brzo prođe, pogotovu kod mlađih ljudi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP