Glas Javnosti

KORONA NAS NEĆE OSTAVITI NA MIRU! Ona POSTAJE deo naše ZAJEDNICE

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog Zoran Radovanović ocenio je da je aktuelni talas epidemije koronavirusa u našoj zemlji poslednji veliki talas ovakvih razmera i dodao da ćemo živeti normalnije od marta.

Epidemiolog navodi da ćemo na jesen verovatno dobiti i drugu generaciju vakcina.

Epidemiolog Radovanović je rekao da ćemo na jesen imati sigurno povećanje učestalosti broja obolelih, ali to neće biti ovih razmera, piše Nova."Onda ćemo nastaviti da živimo sa virusom, kao što živimo sa ostalim virusima. On je sada deo životne zajednice u kojoj smo i mi" - kaže epidemiolog.

On je istakao da koronavirus u doglednoj budućnosti neće otići.

Radovanović je, imajući u vidu ranije pandemije, naveo da je još pre dve godine bilo jasno da će ova pandemija trajati dve do tri sezone i da će polako preći u endemiju.Upitan o velikom broju preminulih od korone poslednjih dana, Radovanović kaže da oni koji danas umiru su se zarazili pre 20 ili više dana, čak i duže.

"Treba za svakog od njih pogledati koliko je dugo na respiratoru, jer jednom kada dospete na mehaničku ventilaciju mala je verovatnoća da ćete izaći živi iz zdravstvene ustanove " - navodi Radovanović.Radovanović ističe da je kod nas šansa da osoba preživi respirator desetak odsto.

"Čovek je na respiratoru i to traje danima, na kraju podlegne ili dođe do bakterijske upale pluća ili nekog drugog razloga" - navodi srpski epidemiolog.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR