Glas Javnosti

DRASTIČAN PORAST NOVOZARAŽENIH! Ma šta zna Evropa, mi ćemo da se okupljamo jer kod nas nema pandemije ni virusa

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler rekao je danas da se u Srbiji posle praznika može očekivati drastičan porast novozaraženih virusom korona, pre svega, delta sojem koji je kod nas još uvek dominantniji od omikron varijante.

Šekler je za jutarnji program TV Prva rekao da ne želi da komentariše snimke dočeka Nove godine u gradovima po Srbiji i da je dovoljno o tome govorio pre praznika, ali je podsetio da je od juna prošle godina na snazi zabrana okupljanja više od 500 ljudi na otvorenom.

Na pitanje o objašnjenju političkog dela Kriznog štaba da je u Srbiji relativno mali broj novoobolelih, dok je u Evropi drugačija situacija, Šekler je ironično prokomentarisao da su u Evropi svi "bili glupi", a da smo mi videli šansu u tome da pružimo Evropi "ono što ona sama neće".

"Jer kod nas nema pandemije, virusa i porasta broja novozaraženih", ironično je prokomentarisao Šekler.

Kada se bude proširio omikron, biće veliki broj zaraženih. Možda neće biti veliki procenat hospitalizovanih kao ranije, ali u odnosu na porast broja zaraženih i to će biti dovoljno da napuni ceo sistem, a toga se bojim, rekao je Šekler.














SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR