Glas Javnosti

AUSTRIJA UVODI DRASTIČNE MERE ZA NEVAKCINISANE! Da li SRBIJU čeka isti SCENARIO!?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Austrija, nakon slabog odziva za vakcinaciju, uvodi drastične mere protiv nevakcinisanih protiv COVID19, tako što će im uskratiti boravak u ugostiteljskim objektima i frizerskim salonima.

Oko 64 posto austrijske populacije potpuno je vakcinisano protiv COVID-a 19 što je u proseku Evropske unije, ali je i jedna od najnižih stopa u zapadnoj Evropi. Mnogi Austrijanci su skeptični prema vakcini kao i Slobodarska stranka (krajnja desnica), treća najveća u Parlamentu.

U petak je broj novozaraženih iznosio 9.388, blizu rekorda od 9.586 pre godinu dana kada je bilo uvedeno drugo od tri nacionalnih zatvaranja, prenose agencije.

Prelazni period

- Popunjavanje bolničkih kreveta na odjelima intenzivne nege brže je od očekivanog - rekao je kancelar Aleksander Šalenberg na konferenciji za novinare o merama koje stupaju na snagu u ponedjeljak.

Nove mere odnose se i na hotele te događaje na kojima se okuplja više od 25 osoba.

Uvešće će se četveronedeljni prelazni period u kojem će ulazak u navedene objekte biti moguć uz potvrdu o prvoj dozi i PCR-a testu, objavila je Vlada. Nakon toga samo potpuno vakcinisane osobe i oni koji su nedavno preboleli COVID-19 moći će u ugostiteljske objekte.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR