Glas Javnosti

AKO STE PRELEŽALI KORONU, OVU STVAR NIKAKO NEMOJTE DA RADITE: Imali smo SRČANI ZASTOJ kod MLADOG ČOVEKA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Doktorka Ivana Stefanović iz Hitne pomoći apelovala je na sve koji su preležali kovid da vode računa o svom telu, da ne rade teške poslove i ne vežbaju kako bi se oporavili.

Navela je primer da su proteklih dana imali slučaj srčanog zastoja kod mladog muškarca. Pacijenti koji su preležali kovid ne vode dovoljno računa o postkovid tretmanu. 

Doktorka iz Hitne pomoći Ivana Stefanović rekla je da su imali poslednjih dana slučaj akutnog srčanog zastoja, iznenadne srčane smrti kod mladog muškarca, za koga se ispostavilo da je virusni miokarditis."Vodite računa svi vi koji ste preležali kovid, bez obzira na težinu kliničke, iako imate laku kliničku sliku, da ne idete na vežbanje, ne radite teške poslove" - alepovala je doktorka Stefanović.

Prema njenim rečima, srce je uvek sa 30 odsto pogođeno virusom, a što više pacijenti vežbaju to se više odvija replikacija virusa."Jedini način da se naš organizam izbori sa bilo kojom virusnom bolešću, pa i ovom je mirovanje. Srčana smrt ne treba da bude prvi znak miokarditisa, ali dešava se i to, najčešće kod mladih osoba. Budite oprezni, dajte telu da se oporovi" - istakla je doktorka Stefanović, prenosi Informer.
 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR