Glas Javnosti

SA PRODUŽENIM KOVIDOM ŽIVI 2 GODINE: Simptomi su STRAŠNI, pijem 4 LEKA i 8 SUPLEMENATA dnevno

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Kad se u martu 2020. godine inficirala novim korona virusom, nije dobila sve simptome odjednom, ali su se stvari vremenom pogoršavale.

Dve godine posle preležane infekcije korona virusom, Amerikanka Dženifer Dornan-Fiš i dalje ima produženi kovid i simptome - drhtavicu, osip, izraženu malaksalost, bol u nervima i otečen vrat.

Ona je za "ABC njuz" rekla da su lekari utvrdili da ima "produženi kovid", iako je testirana na lupus, multiplu sklerozu, spondilozu, tumor, kako bi se otpisale sve varijante, prenosi Tanjug.

"Pre kovida, uzimala sam multivitamin dnevno. Sada pijem četiri leka i osam suplementa svaki dan. Dve godine kasnije imam tremor, osip, jaku malaksalost, bol u nervima i otečen vrat" - kazala je ona.

Dornan-Fiš je inficirana koronom u martu 2020. godine i kaže da nije sve simptome dobila odjednom.



"Prvo se pojavio jedan problem, pa drugi. Stvari su se pogoršavale sve više, a iskreno, malo toga se sećam prvih nekoliko meseci" - kazala je ona.

Počele su da je bole ramena, vrat, imala je osećaj ošamućenosti, zatim joj se stegao vrat.

"Ja to zovem kovid gušenjem. Jedva sam mogla da govorim. Ošamućenost je, iskreno, najteži simptom od svih. Zarađujem od pisanja, pa mi je ideja da ne mogu to da radim užasavajuća" - navodi Dženifer.



Po definiciji Svetske zdravstvene organizacije, produženi kovid predstavlja hronične zdravstvene probleme koje imaju osobe koje su preležale infekciju novim korona virusom. Naučnici i dalje intenzivno rade na proučavanju ovog sindroma, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR