Glas Javnosti

KONSTANTIN VASILJEVIĆ ZA KANAL FAJTER: Talentovan ili ne, sportista mora da radi da bi dostigao TOP LEVEL! (VIDEO)


Autor: Glas javnosti

Konstantin Vasiljević je bivši profesionalni rukometaš, takmičar u fitnesu i personalni trener. Sebe voli da deklariše kao sportistu, s obzirom na to da se od svoje četvrte godine oprobao u različitim sportovima

Tvoja profesionalna sportska karijera počinje kada si počeo da se baviš rukometom, ali kada zapravo počinje tvoja priča u sportu?
- Moji roditelji su završili DIF, tako da dolazim iz sportski nastrojene porodice. Prvo kontakt sa sportom je bilo skijanje. Čim su roditelji mogli da me stave u čizme, počeo sam da skijam. Kasnije sam se osim u rukometu, oprobao i u fudbali ali i odbojci. Čak sam imao i ponudu da uđem u odbojkašku reprezentaciju, ali je ljubav prema rukometu prevagnula.

Čega si sve morao da se odrekneš u životu, da bi se bavio profesionalno rukometom?
- Ja zapravo nikada nisam smatrao da se zbog rukometa odričem bilo čega. U tom periodu sam išao i u školu, imao svoje hobije i sve sam postizao. Dobra stvar je što me roditelji nikada nisu terali ni na šta. Moja odluka je bila da želim da se bavim rukometom i zato nisam imao pritiske. U tim godinama meni je rukomet bio sve i samo me je on zanimao.Nakon povrede lakta, prekunuo si sa svojom profesionalnom rukometnom karijerom, ali si postao trener ženskog rukometnog kluba.

Kakva iskustva nosiš odatle i da li je teže raditi sa ženama ili muškarcima?
- Prelepa iskustva, stvarno. Dok sam još aktivno igrao rukomet, ja sam se zanimao za treninge, za taktiku, za način na koji nas treniraju. Kasnije sam samo sve to primenio. A definitivno je teže raditi sa ženama. Ja u šali kažem, da ne mogu da izborim ni sa jednom, a kamoli sa dvadeset žena.

Da li misliš da je za jednog profesionalnog sportistu bitan samo talenat ili je ipak mukotrpan rad ono što presudi da neko bude uspešan?
- Talenat je bitan faktor, ali ne i presudan. Talentovan ili ne, sportista mora da radi da bi dostigao top level. Znam mnogo igrača koji su se samo oslanjali na svoj talenat i nisu posvećeno radili, zato nikada nisu uspelu da dođu do tog top level-a. Dok onaj igrač koji zna da nije talentovan, radiće mnogo da to nadomesti i postićiće bolje rezultate.

Podvuci paralelu i navedi razlike izmedju profesionalnog bavljenja fitnesom i rukometom? I da sada biraš kojim sportom bi se bavio do kraja života od pomenuta dva, šta bi izabrao?
- U ovom trenutku, fitnes definitivno. Fitnes je dosta rigorozniji od rukometa. U rukometu možeš sebi da daš oduška, jer će neko iz ekipe nadomestiti tvoj propust. Sa fitnesom nije tako, tu i samo jedan pogrešan obrok može mnogo uticati ja tvoje rezultate. Osim toga fitnes je i mnogo manje popularan kod nas. U njemu nema novca, a mislim da ga nikada neće ni biti. Ipak, mene novac nikada nije vodio kada je u pitanju fitnes.A kako Konstantin vidi Jokićev uspeh i osvojenu MVP nagradu, šta mu je najviše nedostajalo dok je živeo u Dubaiju, kao i u koje mitove o treniranju ljudi najčešće veruju, pogledajte u podkastu na kanalu Fajter.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR