Glas Javnosti

Nebojša Tubić Žabac VS Miša Bjelivuk! Ljuba Zemunac - PSIHOPATA ili DŽENTLMEN? (VIDEO)


Autor: Glas javnosti

Nebojša Tubić Žabac i Miloš Miša Bjelivuk sučeljavaju mišljenja o tome da li je čuveni Ljuba Zemunac bio džentlmen i zaštitnik žena ili silovatelj i brutalni nasilnik.

U zvaničnoj biografiji Ljubomira Magaša poznatijeg kao Ljuba Zemunac piše da je u policiji prvi put registrovan 1964. godine, kao napasnik.
U narednih nekoliko godina često je privođen uglavnom zbog sitnih krivičnih dela: grebanja automobila, pretnji, tuča, otmica torbi.



Na Zvezdari je počeo da se bavi amaterskim boksom i uličnim tučama. Sud u Beogradu mu je 1965. odredio kazneno popravnu meru slanja u Dom za maloletne prestupnike u Nišu.

Godine 1967. je u jednoj tuči na Tehnološkom fakultetu teško prebio studenta Vladimira Vučkovića, pa je u strahu od policije, prvi put pobegao u Austriju. Iste godine kada se vratio iz inostranstva osumnjičen je da je zajedno sa Radetom Ćaldovićem Ćentom i Zoranom Milosavljevićem Robijom silovao jednu devojku.
Za ovo delo je dobio tri godine zatvora u Sremskoj Mitrovici. Dve godine robije je proveo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

 
Ubrzo nakon izlaska iz zatvora u martu 1971. godine našao se na Interpolovoj poternici zbog krađe automobila. Istog trenutka kad je izdata poternica, Magaš se našao u bekstvu zajedno sa svojim prijateljem Đanijem sa kojim je pobegao u Italiju.
Sedamdesetih godina 20. veka je boravio u zapadnoj Evropi gdje se bavio pljačkama i iznudama. Osumnjičen je za ubistvo Veljka Krivokapića 27. oktobra 1978. u kafeu „Haup trost” u Beču.
Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu.

Šta o svemu tome misle sagovornici Fajtera kontroverzni biznismen i vlasnik jedne od prvih diskoteka u tadašnjoj Jugoslaviji Nebojša Tubić Žabac i Miša Bjelivuk predstavnik stare garde žestokih momaka koji je pobegao čak iz sedam zatvora u Švajcarskoj pogledajte u emisiji ispod:





BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU - PARAZITI

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR