Glas Javnosti

Ivan Gutman – hrvatski čovek u SANU!

Vesti
Autor: Glas javnosti

U okruženju Vladimira Kostića, odlazećeg predsednika SANU ubedljivo preovlađuju akademici, koji su poput njega na platnom spisku američkog milijardera i osvedočenog neprijatelja Srbije Džordža Soroša, sa kojima Kostić, Soroševim novcem pokušava da obezbedi doživotni ostanak na čelu ove institucije.


Međutim, Kostićeva struja je „podbočena“ i pojedinim regionalnim igračima, naravno ništa manje neprijateljski nastrojenim prema Srbiji. Pored osvedočenog mađarskog nacionaliste Tibora Varadija, koji već decenijama perfidno i prikriveno zastupa svoje ekstremističke teze, koje uspešno podvaljuje neposrednim „izvođačima radova“, mađarskim ekstremistima koji ih oduševljeno prihvataju kao svoje, pošto daleko nadilaze njihove domete i intelektualne kapacitete, ništa manje opasan nije ni hrvatski promoter Ivan Gutman, profesor emeritus na Prirodno – matematičkom fakultetu u Kragujecu.


Poreklom iz Sombora, po potrebi Bunjevac, a u suštini odan isključivo Hrvatskoj, Gutman se povukao sa PMF u Kragujevcu i posredstvom Kostića lobira da bude postavljen na mesto predsednika novog istraživačkog ogranka SANU u Kragujevcu. Naravno, ovo nije uslov za njegovu podršku Kostiću, u tom smeru Gutman je već čvrsto trasiran iz Zagreba, i to tako decidno da će ako „oluja“ koju pripremaju promeni pravac pa udari po Kostiću i njegovima, Gutman iz straha od svojih hrvatskih mentora jedini ostati uz njega.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR