Glas Javnosti

U MAJDANPEKU SVE NAPETIJE POSLE MINIRANJA: Telima branimo planinu Staricu, država treba da zaštiti narod! (VIDEO)

Intervju
Autor: Glas javnosti

Kakva je situacija u Majdanpeku, nakon što je kineska kompanija Ziđin počela sa miniranjem na planini Starici, neposredno iznad samog grada, nakon čega su zabrinuti građani protestovali i organizovali danonoćne straže na tom delu planine?

O tome je za „Glas javnosti“ govorio Martin Bežinarević, odbornik u Skupštini opštine Majdanpek.

Kaže da kineska kompanija, teškim vozilima i dovođenjem radnika, pokušava da isprovocira aktiviste koji neprekidno kampuju na Starici.

– Ukoliko kineska kompanija Ziđin nastavi da provocira, preti miniranjem, da pravi bušotine za mine, i ako država ne reaguje i ne zaštiti narod, plašim se da će problemi eskalirati na nasilan način, da će sve to samo razbesneti ljude, i da će obični građani, kao i oni koji su kao javnost reagovali na sednici Skupštine opštine Majdanpek svu tu energiju preliti i na ulice – kaže Bežinarević.

Šta se dešava u Majdanpeku, kako je protekla sednica lokalne skupštine, šta su građanima poručili predsednik opštine i odbornici, kakva odluka je doneta, šta su izjavili rukovodioci kineske kompanije, da li je ceo Majdanpek dat na raspolaganje Ziđinu kao eksploataciona zona, šta aktivisti očekuju od države, tužilaštva, inspekcije, šta je rešenje, neke su od tema razgovora. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP