Glas Javnosti

AFERA SOFTVER POTRESA HRVATSKU! Uhapšena Plenkovićeva mezimica

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Bivša hrvatska ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i još tri osobe uhapšene su danas zbog sumnje da su počinile krivično delo prevara u vezi sa postupkom javne nabavke informacionog sistema u resornom ministarstvu.


Reč je o akciji Kancelarije evropskog javnog tužioca u Hrvatskoj i aferi Softver u kojoj je uhapšen je i direktor Centralne agencije za finansiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petrić.

z Direkcije policije saopšteno je da je reč o sumnjivom poslu izrade softvera vrednog oko 16,2 miliona kuna (oko 250 miliona dinara), koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske Unije u vreme dok ga je predvodila Gabrijela Žalac dodelilo firmi Ampelos, prenela je Hina.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je iznenađen hapšenjem Gabrijele Žalac i još nekoliko osoba.
"Znam šta sam pročitao, drugo ne znam ništa, prezumpcija nevinosti postoji. Cilj je boriti se protiv korupcije, ali osim toga više neću reći ništa", rekao je Plenković.
Dodao je da je Žalac još uvek članica Predsedništva HDZ-a, a hrvatski mediji za bivšu ministarku navode da je oduvek bila premijerova miljenica koju je energično uvek i od svega branio.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR