Glas Javnosti

ZLOČIN I KAZNA: Miljković nastavlja da ispituje Lalića, Belivuk tražio da bude POSLEDNJI

Hronika
Autor: Glas javnosti

Lalić je tokom izlaganja pričao o ubistvima sa optužnice, ali i o zločinima koji se u njoj nisu našli

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi ispitivanjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Okrivljeni-svedok je završio svoje izlaganje, odgovorio na pitanja suda i tužilaštva i na prethodnom ročištu počeo da odgovara na pitanja optuženog Miljkovića.

Nakon Miljkovića, i drugi okrivljeni će Laliću postavljati pitanja, a Belivuk je od sudije zatražio da on poslednji ispituje Lalića.

Lalić je tokom izlaganja pričao o ubistvima sa optužnice, ali i o zločinima koji se u njoj nisu našli.

Odgovarajući na pitanja, Lalić je rekao da je Miljković bio mozak ove grupe, kao i da je on osmislio na koji način će se tela, nakon ubijanja, uklanjati.

Lalić je rekao da je bio distributer za kriptovanu aplikaciju “Skaj”, te da je pre hapšenja imao 1.250 korisnika, napominjući da je snabdevao većinu pripadnika “kavačkog klana”.

Okrivljeni-saradnik je potvrdio da je ova grupa bila oslonjenja na “Kavački klan” čiji je vođa Radoje Zvicer, za kojeg je rekao da je dao pet miliona evra da se promeni vlast u Srbiji, jer je kao najveću pretnju po klan video predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je, kako je rekao, planirana njegova likvidacija.

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala.

Lalić je pored ubistava sa optužznice pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića “Kapetana”, Mirka Kojića, Miloša Peruničića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih.

Nakon Lalićevog iskaza, slede i drugi okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinama nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR