Glas Javnosti

ZVICERU SUĐENJE U ODSUSTVU! Označen zbog planiranja atentata na predsednika, sudi mu se zbog lažnih dokumenata

Hronika
Autor: Glas javnosti

Radoju Zviceru, vođi kavačkog klana, juče je počelo suđenje u novosadskom Višem sudu zbog lažne lične karte i pasoša.

Ovo je jedini postupak koji se u Srbiji vodi protiv njega uprkos tome što su ga predstavnici vlasti označili kao vođu kriminalne grupe i osobu koja priprema atentat na predsednika države Aleksandra Vučića.

S obzirom na to da se on nalazi u bekstvu i da je za njim raspisana međunarodna Interpolova poternica u Beogradu, Podgorici, Kijevu i Bidimpešti, njemu se sudi u odsustvu.Zajedno sa njim odgovara i Milenko Đukić, bivši policajac iz Temerina, koga optužni predlog tereti za zloupotrebu službenog položaja i navođenje na overu neistinitog sadržaja. Đukić je izjavio da ga je sa izvesnim Slobodanom Zecom, za koga je tek kasnije saznao da je Radoje Zvicer, upoznao Davorin Baltić, kako bi tom Zecu 2015. našao nekoga ko bi ga prijavio na svoju adresu, zbog dobijanja dokumenata, jer je nameravao da sa porodicom ide u inostranstvo.

- Zeca sam proverio kroz policijski jedinstveni informacioni sistem, a onda sam pitao komšiju Dušana Popovića da li bi pristao da ovog prijavi na svoju adresu, jer znam da je i ranije to činio - kazao je Đukić, ističući da od Zeca i Baltića za to nije dobio nikada nikakvu nadoknadu. - Da je reč o Radoju Zviceru saznao sam kada su me pozvali iz Sektora unutrašnje kontrole, mislim da je to bilo pre godinu ili dve.

Đukić tvrdi da nije znao ni da je Baltić iz kriminogene sredine, sve dok on nije ubijen u januaru 2018. godine.

Svedočila je  i Sanja Ševo, službenica koja je primila zahtev za izdavanje dokumenata.

Ona tvrdi da je Zvicer sigurno pokazao ličnu kartu neke strane države sa fotografijom, jer u suprotnom ne bi ni otpočela proces izdavanja dokumenata. Istakla da se ne seća detalja.

Tužilaštvo je tokom istrage utvrdilo da je Zvicer šest puta tokom 2015. i 2016. koristio lažni pasoš za prelazak granice, piše u optužnici. 

Vođi kavačkog klana sudi se u odsustvu. On se nalazi u bekstvu pošto su za njim i Srbija i Crna Gora raspisale međunarodne poternice. 

Iako je Zvicera policija označila kao vođu kavačkog klana, a predstavnici vlasti javno optuživali za brojna krivična dela, ovo je za sada jedini postupak koji se protiv njega vodi u Srbiji, piše Krik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR