Glas Javnosti

ZAVRŠENO RAZMATRANJE ŽALBI! Sud odlučuje o presudi Darku Šariću

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je okončan javni deo sednice za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu Darku Šariću.

Šarić je osuđen na devet godina zatvora, a njegovi saradnici na kazne od dve do sedam godina zatvora zbog optužbi za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

U delu sednice koji je usledio, sudije većaju i glasaju o tome da li će presudu da potvrde u celosti, preinače, ukinu i nalože ponavljanje suđenja ili će da otvore pretres i izvedu ključne dokaze, a potom pravosnažno presude.

Prethodno su danas branioci osuđenih predstavili svoje i žalbe dok su Šarićevi branioci to učinili u ponedeljak.

Oni traže da se prvostepena presuda ukine i naloži novo suđenje ili da se preinči i svi optuženi oslobode od optužbi.

Tužilaštvo za ogranizovani kriminal traži pooštravanje kazni

Prošle sedmice svoju žalbu je predstavilo i Tužilaštvo za organizovani kriminal kojom traži da se presuda preinači u pogledu kazni i da se svima kazne povećaju jer smatra da su osuđeni po starom, blažem krivičnom zakonu.

Osim pooštravanja kazni, tužilaštvo je žalbom tražilo i da bude osuđeno dvoje optuženih koji su oslobođeni prvostepenom presudom, kao i dvoje protiv kojim je optužba odbijena. Presuda koja se razmatra je napisana na 1.200 strana.

Šariću je za pranje novca izrečena kazna od sedam godina, a za potstrekavanje drugih na pranje novca četiri godine zatvora, a kao jedinstvenu kaznu sud mu je izrekao devet godina.

Proglašen je krivim jer je novac kriminalne grupe od šverca kokaina investirao u legalne tokove, naveo je pored ostalog sudija Siniša Petrović izričući presudu u julu 2020. godine, napominjući da je sve rađeno po prethodnom dogovoru i sa znanjem Šarića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR