Glas Javnosti

Ovi pevači nisu snimili pesmu godinama, a mlate pare i obaraju popularnost

Estrada
Autor: Glas javnosti

Pevač Darko Filipović bio je deo prve postave u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda", u kojoj je dogurao do finala i osvojio četvrto mesto.

Iako su mu mnogi predviđali veliki uspeh, on je ipak odlučio da se povuče i posveti porodici. U medijima je koliko-toliko prisutan, a od "Ona, ona" koju je izdao 2012. godine i koja broji 23 miliona pregleda na platformi Youtube već duže vreme nema hit, ali to ne znači da ne zarađuje od pevanja.

2016. godine, pevač se putem svog Instagrama pohvalio fotografijom sa nastupa na jednom privatnom slavlju u Petrovcu, dok mu je mikrofon, kao i čelo bilo "okićeno" evrima.

- Iju, iju, idemooooo - napisao je pevač.

Printscreen/instagram
foto: Instagram

Pevač je slavio zajedno sa domaćinima, a kako i ne bi, kada je iz minuta u minut dobijao pozamašne sume novca. S obzirom na to da ovakve proslave traju satima, ko zna koliko bakšiš je pevač odneo kući.

Njegov kolega Milan Dinčić Dinča 2008. je učestvovao u pomenutom takmičenju, gde je završio kao trećeplasirani. On se proslavio hitom "Ti si žena za sva vremena", koji je izdao 2012. godine, a do danas ova numera ima 18 miliona pregleda.

Printscreen/youtube
foto: Jutjub

Za Dinču očigledno nema zime, bar kada su pare u pitanju, a pevač se pre jedno deset godina takođe javno pohvalio "krunom" od bakšiša koji su mu gosti napravili na slavlju u Kučevu, gde je nastupao sa koleginicom, Andreanom Čekić.

Krunom su uglavnom dominirale novčanice od hiljadu dinara i ponekom od pet.

U košulji neverovatnog dezena Dinča je ponosno pozirao sa gomilom novca, a uz fotografiju je napisao:


- Tri dana bez sna 23917363829 sati pevanja… Inače sve je kul i sve je super! Nakon mnogo negativnih komentara poput: "Bahato do zla Boga" i "Estrada je dotakla dno" pevač je odlučio da obriše sliku sa socijalne mreže.

Takođe raniji učesnik muzičkog takmičenja, koji je 2009. godine došao do finala, Nemanja Nikolić, koji se proslavio pesmom "Drugarice", sa skoro 10 miliona pregleda.

Glas javnosti / arhiva
foto: Instagram

Nemanja je takođe jedan od onih koji hrabro govore o ciframa koju zarađuju po "tezgi".

- Pevajući jednu pesmu, najveći bakšiš koji sam dobio za 20 godina karijere je 67.000 evra za noć. Podelio sam sa muzičarima na ravne časti - izjavio je folker ranije.

Dragi Domić se prvi put pojavio 1997. godine na festivalu "Prvi Glas Srbije", a šira javnost ga je najviše upoznala kroz pomenuto takmičenje, gde je dogurao čak do šestog mesta.

Zbog autentičnog načina pevanja i boje glasa pobrao je sve simpatije publike, a nakon ovog muzičkog šou programa rado je viđen gost na svim slavljima.


- Ja sam vremenski ograničen na veseljima kada pevam. Ne dođem ja da pevam celo veselje, nego dođem da pevam šest sati na primer. Oni biraju vreme kada ja dolazim, ranije se dešavalo, pogotovo na romskim veseljima pevao sam celo veselje, a tu je bilo još pevača. Tamo pevamo od stola do stola, dešavalo se da svaki sto traži da dođe Dragi Domić da peva, tada se dešavalo da sve vreme pevam - dodao je on u emisiji „Grand Parada“.

Domić nastupa često na privatnim veseljima, neki čak smatraju da je on jedan od onih koji dobro umeju da zarade bakšiš.

Tema bakiša je takođe uvek aktuelna kada su u pitanju privatna veselja, a Dragi je za "Grand" otkrio kako se deli novac između kolega nakon svirke.
- Svako dobija onoliko koliko je tražio, tu nema da li pevate jednu pesmu ili celo veselje – zaključio je pevač.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR