Glas Javnosti

Prostitutke u Holandiji se osećaju ugroženo

Svet
Autor: Glas javnosti

Holanđani pokrenuli istragu zbog zaštite ličnih podataka

Nadzorno telo za zaštitu privatnosti istražuje sajt za pregled seksualnih usluga zbog zabrinutosti za bezbednost seksualnih radnica koje upozoravaju da se osećaju ugroženo.

U pitanju su veb-sajtovi kao što su GirlsRivju i Hoockers.nl na kojima klijenti-korisnici objavljuju "recenzije" i dele svoja iskustva o seksualnim radnicima.


Međutim, platforma za pregled seksualnih usluga se sve više zloupotrebljava za deljenje privatnih podataka seksualnih radnica i širenje neistina koje imaju trajan uticaj na njihovu bezbednost. Da bi skrenuli pažnju na ovaj ozbiljan problem, desetine seksualnih radnica pobunile su se u centrima za podršku koje subvencioniše država.

S obzirom da se u ovom slučaju radi i o kršenju zaštite ličnih podataka, uprava za lične podatke (AP) je takođe intervenisala i pokrenula istragu nakon više desetina pritužbi.


Prema tvrdnjama pet seksualnih radnica, platforma GirlsRivju predstavlja veliki bezbednosni rizik jer korisnici mogu da dele informacije o lokacijama i pseudonimima seksualnih radnika.

Pored toga, admin istratori veb stranica ne intervenišu kada se objavljuju i dele neistine o seksualnim radnicama.

Na primer, korisnici seksualnih usluga tvrde da je bezbedno praktikovati seks bez zaštite sa određenim seksualnim radnicima ili objavljuju da neke vole grubosti i da sa njima treba "čvrsto postupati".


Posle takvih objava targetirane seksualne radnice se suočavaju sa muškarcima koji zahtevaju takve ekstremne usluge i ljute se kada to ne dobiju, što predstavlja značajan bezbednosni rizik.


Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR