Glas Javnosti

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA MONSTRUMA KOJI JE USMRTIO DEVOJČICU: Maksimalna kazna za ubistvo dvogodišnje Petre

Hronika
Autor: Glas javnosti

Miloš NIkolić je februara ove godine u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju ćerku vanbračne supruge.

Viši sud u Zaječaru osudio je danas Miloša Nikolića iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca na kaznu doživotnog zatvora jer je 21. februara u Zaječaru nasmrt pretukao Petru Vladulović, dvogodišnju ćerku vanbračne supruge.

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Milinko Jovanović, na presudu će uložiti žalbu Apelacionom sudu u Nišu. Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji. U svojim završnim rečima postupajući tužilac je sudu predložio da Nikolića za krivično delo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane Nikolićev branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umesto na kaznu doživotnog zatvora.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga. Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila. Nikolić je optužen da je 21. februrara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR