Glas Javnosti

AUTOBUSI KAO OPASAN OTPAD? Prodaju se na kilogram

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Otpad će kupiti onaj ko ponudi najviše, a minimalna početna cena je šest dinara po kilogramu bez PDV-a.

Direkcija za javni prevoz grada Niša raspisala je oglas za prodaju 12 rashodovanih autobusa, proizvedenih 2005. i 2008. godine. Prodaje ih kao opasan otpad, po kilogramu, a do kada su se Nišlije vozile opasnim otpadom, nisu naveli. Zainteresovani do 9. aprila mogu da pošalju ponudu u kojoj će navesti koliko su spremni novca da daju.

Što se tiče godine proizvodnje, deset autobusa je 2008, dva 2005, “punto” je 2011, a “zastava” 2008. godište.


Iz Direkcije su marta prošle godine Južnim vestima poslali spisak autobusa koji učestvuju u javnom prevozu. Najstariji autobus na spisku je 2001. godište, a tu je i devet njih koji su proizvedeni 2005. godine, ali je nepoznato da li se baš oni sada prodaju.

Do kada su se građani vozili autobusima koji se već sada prodaju kao opasan otpad - iz Direkcije nisu naveli.

Cena se računa po kilogramu i otpad će kupiti onaj ko ponudi najvišu cenu. Deset autobusa teško je po 10.000 kilograma, dva po 10.860 kilograma, “fijat punto”, koji se takođe prodaje, 980 kilograma, a “zastava 101” 835 kilograma.

Minimalna početna cena je 6 dinara po kilogramu bez PDV-a, pa je zbirna minimalna početna cena bez PDV-a oko 740.000 dinara.

Iz Direkcije su naglasili da može da se kupi samo sav otpad, a ne rashodovana vozila pojedinačno, kao i da oni koji ih kupe neće imati pravo da ih registruju.

Kako je istaknuto u oglasu, da vozila treba da se prodaju kao opasan otpad zaključili su iz Instituta za zaštitu na radu marta ove godine.

Otvaranje ponuda zakazano je za 10. april od 11 sati, u prostorijama niške Direkcije za javni prevoz.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR