Glas Javnosti

TOČAK AUTOBUSA UBIO ŽENU U BEOGRADU! Šokantna odbrana mehaničara koji je pregledao vozilo (VIDEO, FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Mehaničar koji je uhapšen nakon što se dogodila tragedija u Bulevaru oslobođenja, gde je sa autobusa, koji je bio u vlasništvu privatnog autoprevoznika "Banbus doo" i koji je saobraćao na liniji 78, otpao zadnji levi točak uzrokujući smrt nesrećne žene Verice Jeremić saslušan je u sredu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gde je detaljno izneo svoju obranu.

Na samom početku svog izlaganja, istakao je da radi kao mehaničar u firmi „Bambus“ i da je njegova dužnost da „redovno vrši vizualni pregled vozila“, proveravajući stanje spojnica, točkova, guma, sedišta i signalizacije.

„Moja smena je od 20:00 do 08:00 časova i ja nakon što pregledam vozila potpisujem putni nalog i to radim svako jutro pre nego što autobus izađe iz garaže. Konkretno ovaj autobus, koji saobraća na liniji 78, pregledao sam dan ranije u odnosu na nezgodu, dakle 17. marta 2024. godine. Izvršio sam vizuelni pregled, tako što sam baterijskom lampom pregledao spone, točkove, s tim što nisam detaljno gledao i nisam proveravao koliko su šrafovi zategnuti, pogledao sam i sedišta“, naveo je mehaničar.

„Nikada ne proveravam da li su točkovi zavrnuti šrafovima"

Kako je rekao, „vozilo mu je izgledalo sasvim normalno“, te je potpisao putni nalog tog jutra nakon čega ga je preuzeo vozač.

„Što se tiče zadnjeg vremena, na tom autobusu nije rađeno ništa niti oko točkova, niti oko kočnica. Solidan je autobus, iako jeste stariji“, dodao je on.

Rekao je i da nikada ne proverava da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno.

„Ne proveravam nikada da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno“, rekao je mehaničar.

„Ja na putnom nalogu potpišem svoje ime i ništa više ne popunjavam, a vozači sve ostalo. Ja kada stavim moj potpis, ja garantujem da je vozilo izašlo ispravno sa parkinga, a šta će se desiti u toku dana, da li će doći do nekog kvara, ne mogu da garantujem“, ispričao je mehaničar.

Posle saslušanja postupajući tužilac tražio je da mu se odredi pritvor.


Podsetimo, autobus na liniji 78 se iz pravca Slavije kretao ka Autokomandi kada se kod Infektivne klinike otkačio točak koji ih je, kako je ranije saopšteno iz Hitne pomoći, prikovao za ogradu.

Kako je ranije pisano, Verica Jeremić (69) preminula je od povreda koje je zadobila kada ju je udario točak sa autobusa. Njena prijateljica ispričala je ranije sa očima punim suza da je nesrećna žena tog dana otišla u bolnicu kako bi uzela rezultate, a kada je krenula ka stanici da sačeka autobus ka Smederevu, točak je otpao i udario ju je.

„Trebalo je da krenemo zajedno taj dan za Beograd. Bile smo kao sestre. Ne mogu da podnesem ovu tugu“, ispričala je sagovornica.

Ona je ispričala da je Verica otišla u Beograd kako bi uzela rezultate analiza koje je prethodno odradila.


Verica Jeremić   (Foto: Privatna arhiva)

„Kada je krenula ka stanici da sačeka autobus ka Smederevu otkačio se točak i udario ju je. Kako se to dogodilo, još uvek ne znamo. Šteta je što je ovakva žena otišla“, kaže sagovornica.

Posle toga oglasila se i njena ćerka.

„Ova žena sa snimka koju reanimiraju je nažalost moja pokojna majka, koja je u Klinički išla po rezultate i u tom istom završila život“, napisala je ona.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR