Glas Javnosti

VANREDNA PROVERA KVALITETA: Najavljeno novo uzorkovanje vode iz Dunava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nadležni vodni inspektori najavili su su za sutra vanredno uzorkovanje vode iz Dunava u pet tačaka, kako bi proverili kvalitet vode, pošto je natovarena barža "Lola - 5" sa 1.000 tona azotnog đubriva potonula 5. januara kod Bačke Palanke

„Rezultati analiza vode uzorkovane 5. januara kod Bačke Palanke pokazali su da su se vrednosti fizičko-hemijskih pokazatelja kretale u propisanim granicama za I i II klasu kvaliteta površinskih voda, dok je analiza sadržaja ukupnog organskog ugljenika i ukupnog azota pokazala da su vrednosti odgovarale III klasi kvaliteta površinskih voda, navodi se prvom saopštenju Ministarstva životne sredine.


Uzorci su uzeti na tri lokaliteta u zoni akcidenta, kod mosta „25. maj“ koji spaja granične prelaze Bačka Palanka – Ilok. Agencija za zaštitu životne sredine je uzorkovala vodu na toj lokaciji 5. i 6. januara.

Do plovne nezgode je došlo kada je brod udario u stub mosta „25. maj“ koji spaja granične prelaze Bačka Palanka-Ilok, na teritoriji plovnog puta reke Dunav u Republici Hrvatskoj.


Iz Udruženja profesionalnih lađara Srbije naveli su da potonula barža ne predstavlja opasnost za plovidbu, te da će njeno vađenje biti organizovano na proleće.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti


Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR