Glas Javnosti

OPREZ PRI ŠETNJAMA: Petrovaradinska tvrđava oštećena u oluji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Delovi Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu oštećeni su u olujnom nevremenu zbog čega je kabinet gradonačelnika Milana Đurića danas apelovao na građane da redukuju šetnje i posete tom spomeniku kulture.

Novi Sad je u sredu i u petak uveče bio na udaru olujnog nevremena, praćenog jakim udarima vetra, obilnom kišom i grmljavinom.

„Snažnim naletima vetra tokom stravičnog nevremena oštećenja je pretrpeo i simbol Novog Sada – Petrovaradinska tvrđava“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.


Naveli su da je Grad preduzeo hitne mere za sanaciju oštećenih objekata i apelovali na građane da „ukoliko nije neophodno“, redukuju šetnje po Tvrđavi dok ti radovi ne budu završeni.

Iz kabineta gradonačelnika su zahvalili na „svesrdnoj podršci“ Gradu Beogradu, opštinama Vrbas, Temerin, Bečej, Inđija, Beočin i „društveno odgovornim kompanijama“ koje kako se navodi, pomažu sa mehanizacijom i ljudstvom u sanaciji nastale štete.

Pozvali su privredne subjekte koji žele da pomognu u otklanjanju posledica nevremena da se jave na posebne telefonske linije 021 4882 777 i 064 8448 706.

„Svi smo mi čuvari našeg kulturnog nasleđa i odgovornošću prema njemu doprinosimo da Novi Sad bude još lepše i bezbednije mesto za život“, navodi se u saopštenju.

Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo saopštilo je danas da je u proteklih 36 sati imalo 354 intervencija na 135 lokacija.


„Stradao je veliki broj stabala, ali će Zelenilo, čim na jesen krene sezona sadnje na mestima uništenog drveća posaditi nova stabla. Tamo gde bude moguće posadićemo i veći broj od onog koji je bio pre oluje. Sada, kada smo nabavili moderni kamion za sadnju, moći ćemo da posadimo već odrasla stabla, tako da će naš grad ponovo biti zelen“, rekao je direktor tog preduzeća Miloš Egić.

Zbog radova na uklanjanju posledica nevremena i moguće opasnosti po posetioce i dalje su zatvoreni svi gradski parkovi i gradska plaža Štrand, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR