Glas Javnosti

KO JE KRIV ŠTO JE VIDEO-BIM PAO I POVREDIO DECU: Firme prebacuju odgovornost, na kraju kriv VETAR?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Tužilaštvu kažu da prikupljaju dokaze o slučaju i odgovornosti.

Dok iz Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” za pad video-bima krive Mozzart fondaciju koja je angažovala Masters 33, iz fondacije odgovornost pripisuju samo pomenutoj firmi, a iz te beogradske kompanije kažu - kriv je vetar.

Iako je video-bim bio u njihovoj nadležnosti, iz firme Masters 33 rekli su Južnim vestima da oni nisu bili zaduženi za fizičko obezbeđenje događaja, niti obezbeđenje mesta gde se video-bim nalazio, pa nisu mogli da spreče učenike i nastavnike da borave u toj zoni, ali da su zahvalni što su nakon nezgode povređeni zadobili samo lakše povrede.

– Kao kompanija koja je angažovana za produkciju (najam video-bima), moramo istaći da smo u potpunosti posvećeni bezbednosti i kvalitetu naših usluga. Međutim, ni u jednom trenutku nismo mogli da predvidimo neočekivane vremenske prilike koje su dovele do ovog incidenta. Vetar je iznenada dunuo i uzrokovao pad video bima, što je bila situacija koja se nije mogla predvideti ili sprečiti - rekli su iz Masters 33.

Takođe ističu da je nakon nezgode njihova prva briga bila za zdravlje dece i nastavnika, kao i to da su pružili neophodnu pomoć i podršku svima koji su bili prisutni u dvorištu škole i navode da sarađuju sa nadležnim institucijama.

Podsetimo, nakon što je video-bim pao i povredio troje đaka i dvoje zaposlenih, oglasio se Tim za krizne situacije škole i ukazali su da je odgovornost na fondaciji Mozzart koja je angažovala firmu Masters 33, koja je bila zadužena za postavljanje i obezbeđivanje video-bima.

Oglasila se, potom, i fondacija odakle su izrazili žaljenje zbog nezgode koja se dogodila i rekli da je odluka da se svečano otvaranje ipak nastavi doneta u dogovoru sa direktorom škole i roditeljima dece iz FK Radnički Niš koja su igrala humanitarni meč, a kome je prisustvovala i delegacija Grada Niša predvođena Draganom Sotirovski, od koje opozicija očekuje "barem izvinjenje".

Takođe, sportski teren brendiran logom fondacije Mozzart za pojedine roditelje đaka je neprihvatljiv, iako je u pitanju donacija. Iz Tužilaštva kažu da prikupljaju dokaze o slučaju i odgovornosti.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR