Glas Javnosti

Jelo "Niški talasi" učenici Aleksandri donelo prvo mesto u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stručni žiri Aleksandrino jelo ocenio kao najbolje u konkurenciji jela koje su pripremali đaci iz 24 škole iz Srbije

Učenica trećeg razreda na smeru kuvar u niškoj Ugostiteljsko-turističkoj školi Aleksandra Veljković osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju i to jelom koje su ona njen mentor nazvali "Niški talasi".

Aleksandra prva u kategoriji pripremanje jela od ponuđenih namirnica; Ugostiteljsko-turistička škola NišAleksandra se na Republičkom takmičenju srednjih ugostiteljsko-turističkih škola, koje je održano proteklog vikenda u Loznici, takmičila u disciplini pripremanja jela od ponuđenih namirnica i uspela je da je da bude najbolja, prenosi juznevesti.rs.

- Jelo smo nazvali "Niški talasi", s obzirom da je glavna namirnica bila pastrmka. Jelo je na živopisan način oslikavalo igru boja i ukusa, sublimirajući talenat, kreativnost i trud - objašnjava profesorka kuvarstva i mentor učenice ovog takmičenja Jelena Grozdanović.

Ističe da je stručni žiri Aleksandrino jelo ocenio kao najbolje u konkurenciji jela koje su pripremali đaci iz 24 škole iz Srbije.

- Veoma sam ponosna što je naš rad i posvećenost učenice koja je uspela da ovo jelo iznese na jedan kompletan i stručan način, pokazavši da maksimalna posvećenost i rad na kraju uvek dovedu do pobede - napominje profesorka Grozdanović.

Napominje i da je osim ukusa i prezentacija jela doprinela da niška učenica odnese pobedu.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR