Glas Javnosti

JOŠ NIJE KRAJ, sledi i TREĆA FAZA RADOVA U GLAVNOJ ULICI u Zemunu: Evo kada sledi pravo rasterećenje od gužvi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dve ključne raskrsnice - Avijatičarski trg, koji je rađen letos, i raskrasnica Karamatina, Cara Dušana i Glavna trenutno završene su i očekuje se da će saobraćaj funkcionisati dosta bolje nego prethodne dve nedelje

U toku je završna, treća faza radova rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu i obuhvata potez od zone raskrsnice sa Ulicom avijatičarski trg do zone raskrsnice sa Karamatinom ulicom, a kraj radova se očekuje sredinom februara.

Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je za Tanjug da je lokacija koja je do sada pravila ozbiljne probleme u smislu saobraćaja u prethodne dve nedelje, a to je raskrsnica Cara Dušana, Glavne i Karamatine ulice, jutros puštena u saobraćaj i da su završeni radovi na svim instalacijama - vodovodnim, kanalizacionim, elektro i instalacijama slabe struje i da je sve to rekonstruisano.

"U narednom periodu predstoji nam dalja rekonstrukcija Glavne ulice. Izvođač radova i majstori koji izvode radove trenutno rade od Preradovićeve ulice do Zmaj Jovine - desnu stranu trotoara, s leve strane gledano iz pravca Grada Beograda jeste da se radi od poteza bivše Štrosmajerove ulice do Dubrovačke ulice i to imamo centralne značajne šahtove gde su instalacije", rekao je Kovačević.

Dodao je da tu ima dosta instalacija i da mnogo stvari nije ni bilo ucrtano u katastar, pa se ljudi na terenu susreću sa problematikom koju moraju ad hok da rešavaju, ali je izrazio nadu da će sve biti na vreme urađeno.

"Rok je polovina februara, ali ćemo se potruditi da sve bude na vreme urađeno", rekao je Kovačević.

Ukazao je da su dve ključne raskrsnice - Avijatičarski trg, koji je rađen letos, i raskrasnica Karamatina, Cara Dušana i Glavna trenutno završene i dodao da se nada da će saobraćaj funkcionisati dosta bolje nego prethodne dve nedelje.

"Još jednom koristim priliku da zamolim naše sugrađane da se strpe, moramo da uradimo ovu saobraćajnicu jer Zemun zaslužuje novu rekonstruisanu Glavnu ulicu", rekao je Kovačević.

Dodao je da očekuje da će već polovinom novembra jedan deo Glavne biti pušten u saobraćaj kako bi bile rasterećene okolne saobraćajnice. Prema njegovim rečima, linije gradskog prevoda će funkcionisati Karamatinom ulicom, zatim Kej Oslobođenja i Dr Stevana Markovića, a potez od zone raskrsnice Karamatine ulice do zone raskrsnice Ulice Avijatičarski trg je zatvoren za saobraćaj.

Glas javnosti / T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR