Glas Javnosti

VEROUČITELJICA IZ NOVOG PAZARA stradala u MORAČI, njen sin preživeo pad u kanjon dubok 150 metara!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Samra Zornić (34), veroučiteljica iz Novog Pazara, stradala je kada se njen automobil survao u kanjon Morače, a njen sin izvučen je živ iz ponora dubokog 150 metara.

Tragedija se desila u mestu Subadanj na putu Kolašin - Podgorica, kada je automobil novopazarskih tablica iz za sada nepoznatih razloga sleteo sa puta u kanjon Morače. U trenutku nesreće u vozilu su se nalazili suprug Rafet Zornić i četrnaestogodišnji sin Ahmed Zornić koji je u teškom stanju prevezen do KBC Podgorica.

Tridesetčetvorogodišnja Samra je završila medresu Gazi Isa - beg i Fakultet za islamske studije (FIS), te je potom radila kao vaspitačica u obdaništu i veroučiteljica u osnovnoj školi, dok je njen suprug Rafet Zornić službenik Mešihata Islamske zajednice iz Srbije.

Putem društvenih mreža od Samre su se oprostili prijatelji i kolege.

- Još jedna tužna vest pogodila je naša srca. Danas je preminula Samra Zornić rođena Numanović, naša prijateljica, koleginica, supruga našeg kolege službenika Islamske zajednice Rafeta Zornića. Samra je bila moja generacija u Medresi Gazi Isa - bega, pohađala je medresu u Rožajama, bila je prijateljica mojih sestara i supruge te sam je dobro poznavao. Refet je moj prijatelj i kolega, a bio je u moj profesor - vaspitač u Medresi - napisao je Fetić na društvenim mrežama.

Od Samre se oprostio i njen bivši profesor, Bekir Makić.

- U teškoj saobraćajnoj nesreći poginula je moja bivsa učenica Samra Zornić, dok su njen muž, takođe moj bivši učenik i njihov sin Ahmed teško povređeni. Rafet i Samra su veroučitelji, skromni, uljudni, pozitivni, uvek nasmejani i veseli - napisao je Makić.

Podsetimo, kako je Željko Darmanović iz Službe zaštite i spasavanja iz Kolašina rekao za medije, moguće je izletanje automobila sa kolovoza niko nije video. Takođe, rekao je i da je povređeni otac uspeo da se popne uz klizav teren oko 150 metara do magistrale, gde je zaustavio saobraćaj. On je naveo da je četrnaestogodišnji dečak Ahmed izvučen oko 11 sati, dok je telo njegove majke izvučeno oko 12.30.

- U akciji izvlačenja učestovao je veliki broj vatrogasaca, ali je pomagala i policija - rekao je Darmanović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP