Glas Javnosti

VATRA PROGUTALA NAPUŠTENI OBJEKAT: Nekada je bila najlepša SEOSKA ŠKOLA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tokom noći potpuno je izgoreo objekat u selu Strmac u okolini Priboja u kom se nekada nalazila škola, koja je svojevremeno bila i zvanično proglašena za najlepšu seosku školu u Srbiji.

Selo se nalazi na granici sa Bosnom i Hercegovinom, pa su na lokalizaciji vatre učestvovali vatrogasci iz Rudog i Priboja.

Meštani su noć proveli u strahu, plašeći se novih požara.



"Sumnjamo da je požar podmetnut i da zgrada nije izgorela sama od sebe. Pre dva dana polupana su stakla na prozorima pomoćnih objekata škole. Nadamo se da će počinioci ovog dela biti uhvaćeni i strogo kažnjeni jer mi u suprotnom nećemo imati miran san" - kažu meštani, piše Telegraf..

Nekada je ovu školu pohađalo oko 300 đaka, ali zbog malog broja novih učenika nije u funkciji duže od dve decenije.



Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, primio je danas delegaciju ovog sela i obećao puno angažovanje svih nadležnih organa u rasvetljavanju ovog slučaja.

"Sredstvima opštine škola je pre dve godine prekrivena i zaštićena od daljeg propadanja, a sada će biti urađeno obnavljanje objekta, koja bi nakon toga mogla dobiti i novu namenu, poput škole u prirodi za izvođenje rekreativne nastave, ne samo pribojskih školaraca" - naglasio je Rvović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR