Glas Javnosti
posta

BIO JE GLAVNI NA BANJICI! Evo ko je Luka Perenčević, izrešetan sa motora u pokretu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Luka Perenčević, mladić koji je danas ubijen na Banjici u Beogradu, kako se saznaje, navijač je FK Rad.

Luku Perenčevića su braća Rakočević Petar, Radovan i Ivan pominjali jesenas na svom suđenju u Višem sudu u Beogradu zbog ubistva Filipa Lepojevića na Banjici pre dve i po godine. Petar je tad ispričao da Luka Perenčević u kafiću na Banjici više puta ubo nožem u leđa njegovog brata Uroša, a kad je on skočio da ga brani i njega je isekao po rukama.

Petar Rakočević je tada kazao da je šest dana pre tog sukoba njegovog mlađeg brata Uroša u kafiću na Banjici nožem u leđa više puta ubo Luka Perenčević, a kad je on skočio da ga brani, i njega je isekao po šakama. Kazao je da mu je konobar razbio flašu od glavu, pa je nosio 20 kopči, a da je Ivan Nović o Uroševu glavu razbio kriglu, a kasnije je tri puta pucao u automobil kojim su odlazili u bolnicu:


- U Urgentnom centru nisam smeo da kažem ko nas je napao, jer sam zno s kim imam posla. Kad sam došao kući, posavetovao sam se sa ocem i sveštenikom i prijavio sam sve policiji. Inspektori su me savetovali da se sklonim, ali nisam mogao da odem, jer imam piljaru od koje živim, trudnu ženu i ćerkicu. Narednih dana viđao sam Luku Perenčevića, Lazara Kujundžića, Dejana Kovačevića, Filipa Lepojevića, Aleksu Đukanovića i Ivana Novića, kako autom obilaze i nadgledaju moju piljaru. Bio sam uplašen i nabavio sam pištolj za 300 evra.

Kazao je i da je posle tog događaja viđao Luku i njegovu ekipu kako mu nadgledaju piljaru, koju je držao u kraju. Nakon ubistva Lepojevića ta piljara i cvećara, koju je držala njighova sestra su zapaljeni.

Petar Rakočević je tada ispričao da je Perenčević vrbovao mlade po Banjici da za njega prodaju narkotike.


On tvrdi da je Perenčeviće poslao Lepojevića, Aleksu Đukanovića i Ivana Novića da ih napadnu ispred zgrade gde su im živeli roditelji.

Petar i Radovan Rakočević su pre 10 godina bili osuđivani z aprodaju narkotika, ali su u sudnici jesenas tvrdili da se time već dugo ne bave, da su osnovali porodice i okrenuli se legalnim poslovima i crkvi.

Petar Rakočević je tada ispričao da mu je posle nekoliko dana brat Uroš izašao iz bolnice i da su tog 5. septembra 2020, kad je ubijen Filip, išli na previjanje rana od noža i da ih je vozio Radovan.


- Krenuli smo kući na ručak kod mame i blizu zgrade izašao sam iz auta da proverim da li je bezbedno ili možda čekaju da nas napadnu. Video sam na mostiću Luku, Dejana i Lazara i potrčao sam do auta i vičem braći da bežimo. Pištolj sam držao u torbici, koju sam tad stavio između sedišta vozača i suvozača. Međutim, na krivini smo naišli na tamni automobil, koji je stajao, pa sam izašao da kažem vozaču da se pomeri. Kad sam prišao, video sam da vozi Aleksa, a Filip i Ivan su izašli iz auta. Filip je izvadio pištolj, i ja sam ga udario po ruci. Pištolj je ispao, sagnuo sam se da ga uzmem, a on me je šutnuo. Ja sam ga tad udario pištoljem po glavi, a on mene pesnicom u stomak. Udario sam ga ponovo pištoljem po glavi iznad levog uha i tad je opalio, a Filip je pao. Nisam držao prst na obaraču. Tad mi je pritrčao brat Radovan i odveo me do auta. Pozvali smo policijske inspektore i rekli šta se dogodilo. Kazali su nam da se sklonimo i onda su došli i priveli nas.

Petar Rakočević je rekao da je sa Lukom i Ivanom bio prijatelj i da su mu bili na svadbi, a da je ostale poznavao iz kraja, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR