Glas Javnosti

UŽASNA TRAGEDIJA U VLADIČINOM HANU: Dečak (4) progutao ŽIR sa jelke i PREMINUO!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Blic

U toku je ispitivanje svih okolnosti tragedije u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je u ponedeljak četvorogodišnji dečak progutao, najverovatnije žir sa novogodišnje jelke i ubrzo preminuo..

Direktorka PU „Pčelica“ Ljiljana Ristić, u okviru koje funcioniše vrtić „Čarolija“, kaže da „ iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave“.

U vrtiću se juče desila velika drama, prema rečima očevidaca ovog događaja, prenosi Blic.

- Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra lekari i sestre.

Istrčali su noseći dečaka, koji je već bio u nesvesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge.

Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli - kaže jedan od očevidaca.

Podsetimo, dečak je kolima hitne pomoći prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gde je operisan, ali uprkos lavovskoj borbi lekara za njegov život, preminuo je.

- Dečak je primljen u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije.

U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promenio stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova, noćas je došlo do letalnog ishoda - saopšteno je iz KC Niš.

Vrtić "Čarolija" je samo pre nedelju dana, nakon rekonstrukcije, pušten u rad. Svečanosti je prisustvovao i ministar Ružić.

ČEKA SE OBDUKCIJA

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu naložilo je obdukciju četvorogodišnjeg dečaka koji je noćas preminuo u UKC Niš, nakon što je u vrtiću "Čarolija" progutao žir. Osnovni javni tužilac Dragan Nikolić iz Vladičinog Hana rekao da je dečak juče prebačen u UKC Niš, ali da je noćas nažalost preminuo.

- Juče oko 12 sati je prijavljen slučaj policiji, a policija je obavestila tužilaštvo.

Rečeno nam je da je dete progutalo neki predmet i da je došlo do problema sa disanjem. Tužilaštvo je danas naložilo obdukciju i više ćemo znati nakon obdukcije. Još uvek nemamo zvaničnu potrvdu da je progutao žir, ali najverovatnije je to u pitanju - naveo je Nikolić.

Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu prikuplja informacije o ovoj tragediji. - Nakon provere i obdukcije znaćemo više - zaključio je Nikolić.



MUK U VRTIĆU

U Predškolskoj ustanovi nisu želeli da odgovore na pitanja koje mere je ova obrazovna ustanova preduzela kako bi ispitala sve okolnosti koje su dovele do toga da dete premine.

Ljiljana R. direktorka ustanove samo je rekla da "trenutno nije u prilici da daje izjave iz opravdanih razloga".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR