Glas Javnosti

DEČAK (4) IZ VLADIČINOG HANA OŽIVLJEN U SURDULICI PA UMRO U NIŠU: Dovezen na respiratoru, izvadili predmet, ALI MOZAK VEĆ BIO MRTAV!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Četvorogodišnjeg dečaka iz Vladičinog Hana koji je preminuo rano jutros pošto je juče progutao neki predmet u vrtiću, lekari u bolnici Surdulici uspeli su da reanimiraju i vrate u život, a potom je prebačen u UKC Niš, gde je izgubio bitku za život.

- Dete je iz Vladičinog Hana odvezeno u Surdulicu, na putu do tamo i po samom prijemu u bolnicu je još disalo, ali je odamh i prestalo da diše, nastupio je srčani zastoj. Uspeli su da mu vrate srčanu radnju reanimacijom, a potom su ga intubirali na respitratoru i transportovali u UKC Niš - priča naš izvor.

U UKC Niš ORL specijalisti uspeli su da mu izvade strano telo iz traheje.

- Dečak je progutao i aspirirao to strano telo, što zači se ono zadržalo u traheji, a nije otišlo u želudac ili jednjak, kao što se dešava kada progutaš nešto. Verovatno se dete zagrcnulo kada je stavilo u usta taj predmet, pa ga je uvuklo u traheju, u disani put.A traheja kod dece je mala, i od tog stranog tela verovatno je kompletno bila zatvorena i nije mogao da prođe vazduh u pluća. Dete nije moglo da udahne vazduh i srce je stalo.

Ali iako je reanimiran, mozak je već dugo trpeo, nije dobijao kiseonik i zato je nastalo nepovrato oštećenje mozga. Iako su lekari u Nišu izvadili strano telo i oslobodili disajni put, dečak je već bio moždano mrtav i u pola četiri ujutro je preminuo - priča izvor.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR