Glas Javnosti

UNIŠTAVALA DOKAZE! Hrkalović obrisala dva snimka na kojima se vide ubice

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dva najbitnija, od ukupno sedam diskova sa kamera video-nadzora, na kojima se vidi ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama je uništeno.

Novi detalji iz optužnice protiv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović navode da je ona uklonila dva snimka sigurnosnih kamera koje su zabeležile ubistvo zbog kojeg se ovaj kriminalac našao pod istragom, međutim, za to nije optužena.

Ovaj detalj je, takođe, naveden u optužnici protiv Dijane Hrkalović, Dejana Milenkovića Bagzija i Milorada Šušnjića. Razgovor, koji je tajno zabeležen u piceriji na Vračaru, nastao je u okviru istrage koju je radila Radna grupa MUP Srbije nazvana "Mangusta". Po nalogu Hrkalovićeve, ekipa u "Mangusti" bavila se organizovanim kriminalnim grupama, a Miloradović je bio na merama tajnog nadzora i praćenja, zbog sumnje da pripada klanu Luke Bojovića i Filipa Koraća.

U priči između Bojovićevih advokata i kuma dobar deo je bio posvećen Hrkalovićevoj, što je ona kasnije tražila da se izbriše i uništi. To joj se, pored ostalog, stavlja na teret, kao i Dejanu Milenkoviću, tadašnjem načelniku Službe za specijalne istražne metode (SSIM). Ipak, kompletan razgovor je sačuvan, jer je jedan od šefova u ovoj službi, Risto Vujović, naložio svom službeniku da mu nareže susret u celosti. Ovaj kompletan audio i video-zapis kasnije je završio u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK).

Tako se i saznalo da je advokat Ognjanović pomenuo Miloradoviću da se "Dijana Hrkalović sastaje sa Elezom", ali i pominje "Velja (Belivuk prim. aut.) i njena igranka, da je ostalo dva od sedam mesta, da je ona radila na tome, a da sto advokata to nije moglo", jer je od prikupljenih snimaka sa sedam kamera, ona uklonila "snimke sa dve kamere". Reč je, prema podacima iz optužnice, o snimcima sa video-nadzora sa zgrade u Preradovićevoj 55 i Ulici Dragoslava Srejovića 8A.

U ovom slučaju reč je o likvidaciji Vlastimira Miloševića, poznatijoj kao "ubistvo na šinama". Pretpostavlja se da je na tim snimcima moguće da se identifikuje vozač i(li)saputnik iz "mazde", kada se dolazi ili beži posle pucnjave na karatistu. Za zločin su bili optuženi Veljko Belivuk, Marko Miljković i Mirko Kojić Koja, prenose Novosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR