Glas Javnosti

HRKALOVIĆ PRODUŽEN PRITVOR! Isplivali detalji optužnice: Eleza ne smeju da ubiju

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović osumnjičenoj za trgovinu uticajem produžen je pritvor za još 30 dana.

Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bekstva, precizirala portparol sudaTatjana Tešić.

Hrkalović je uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je bila do 10. decembra, kada joj je pritvor bio ukinut odlukom Specijalnog suda, nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje. Međutim, tužilaštvo se žalilo na tu odluku pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije.

U javnosti su isplivali i detalji koji se navode u optužnom predlogu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv Dijane Hrkalović, Dejana Milenkovića Bagzija i Milorada Šušnjića.
 
Čelnici novosadske policije navodno dobili su zadatak od bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović da po svaku cenu sačuvaju živog Darka Eleza (41), osuđivanog kriminalca. Ona je bila vrlo jasna "da ne sme slučajno da im se desi da ga ubiju", jer je, kako je pojašnjeno, ona bila zadužena za to da se Elezu omogući da zida zgrade u Beogradu i da se bavi stanogradnjom, prenele su Novosti.

 Bivša državna sekretarka MUP Srbije optužena je za trgovinu uticajem, a Milenković i Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja. Suđenje je zakazano za 3. mart u Specijalnom sudu.

Da bi zaštitili Eleza, čelnici srpske policije su po nalogu Hrkalovićeve, otvorili čak i operativnu obradu nazvanu "Sačma", kako bi sprečili druge službe u okviru MUP Srbije da ga istražuju i "rade". Navodno, tadašnji načelnik novosadske policije Šušnjić stavio je "na mere" ovog kriminalca i to odmah pošto je Ž. K. iz Novog Sada prijavio da mu Elez preti. Sve se to dešavalo decembra 2017. godine, samo tri nedelje pošto je Elez izašao sa izdržavanja kazne iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Istovremeno, obrada je otvorena i protiv samog Ž. K. i to na osnovu lažnih podataka da je on sa Đorđem Ždralom planirao da ubije Eleza.

BONUS VIDEO: Poznati profesor o budućnosti Novaka Đokovića

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR