Glas Javnosti

UKINUT PRITVOR DARKU KOSTIĆU: Stižu detalji iz Okružnog zatvora u Beogradu

Hronika
Autor: Glas javnosti

On je bio u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, nakon što ga je Š. H. prijavio da ga je ovaj vezao i zatvorio u ostavu u svom stanu, a potom mu, prema rečima oštećenog, pretio smrću.

Darko Kostić pušten je posle tri nedelje iz pritvora, prenosi Telegraf, u kojem je bio zbog sumnje da je počinio krivična dela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti.

On je bio u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, nakon što ga je Š. H. prijavio da ga je ovaj vezao i zatvorio u ostavu u svom stanu, a potom mu, prema rečima oštećenog, pretio smrću.


Tužilaštvo je nakon toga dežurnom sudiji za prethodni postupak podnelo predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Darko Kostić uhapšen je nakon što ga je prijavio Š. H. (19), poznat po nadimku Emis Emil, stigao je u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Dizajnera su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova "zatvorili" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

Osumnjičen da je na zabavi vezao i zatvorio Š.H.

On je, podsetimo, osumnjičen da je vezao i zatvorio Š. H. u ostavu u svom stanu, a potom mu, prema rečima oštećenog, pretio smrću.

Š. H. je u policiji izjavio da se sve odigralo nakon kraće zabave kod dizajnera.

- Rekao je da su se prvo zabavljali, konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega. Kaže da mu je stavio na glavu nešto kao majicu i za to vreme ga vezao i zatvorio u ostavu. Onda mu je pretio i vikao da će da ga ubije - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Policiju je pozvao prijatelj oštećenog Š. H. kojeg je ovaj pozvao iz ostave u koju je bio zaključan. Pripadnici MUP su u stanu zatekli Kostića i priveli, a Š. H. je odvezen na odeljenje toksikologije na VMA.

Š. H. je iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana u kojem je navodno napadnut.

Već služio kaznu kućnog zatvora

Inače, ovo nije bio prvi put da Darko ima problema sa zakonom i trenutno služi kaznu kućnog zatvora na koju je osuđen, u junu, prošle godine zbog napastvovanja maloletnika.

Naime, Kostić je uhapšen u junu 2019. godine nakon što ga je maloletni L. J. (15) prijavio da mu je sipao u piće preparat za kamagru, a potom nudio seks.

Tokom istrage pojavio se još jedan mladić Ševke Bajrami (22) koji je tvrdio da je Kostić i njega seksualno uznemiravao, ali je na suđenju promenio iskaz.

Da Kostić ima problema sa mladićima govori i činjenica da ga je još jedan dečko, i to u jeku suđenja, prijavio prošle godine u martu. Navodni incident desio se u Ulici knjeginje Ljubice u Beogradu nešto pre pet časova.

Kako su tada preneli beogradski mediji, maldić B. Z. (25) iz Podgorice je prijavio Kostića tada otvorenom šakom udario u glavu i tražio mu da skine pidžamu. B. Z. ga je prijavio policiji, koja je tokom pregleda odeće navodno pronašla spid. U stanu u kojem su se sastali pronađene su i tablete dijazepama. Takođe, u maju 2019. godine uhapšen je nakon što je demolirao poslastičarnicu u Ulici Maršala Birjuzova u Beogradu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR