Glas Javnosti

STRMOGLAVILA SE NIZ LITICU! Drama na Tari: Izraelska državljanka umalo izvukla DEBLJI KRAJ, akcija spasavanja trajala ČETIRI SATA (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Turistkinja sa izraelskim pasošem izgubila se na brdu Vranjak na Tari, na jako strmom terenu smeštenom iznad jezera Spajići.

- Strana državljanka skliznula je niz visoku, strmu liticu na 100 metara nadmorske visine i zaustavila uz drvo iznad samog jezera. To se sve dešavalo negde oko 11 časova. Meštani su čuli dozivanje u pomoć, a zatim su nas pozvali i oko 15 časova krenuli smo u potragu. Na lice mesta smo kolega i ja sa još dva vatrogasca stigli negde oko 16 časova - rekao je rendžer iz parka.

Prilikom dolaska ekipe strana državljanka se žalila na povređenu nogu i to da ne može sama da se izbavi, a akcija spasavanja je odmah počela.

- Uspeli smo da dođemo do nje i adekvatno je obezbedimo nakon sat vremena. Pored povrede koju je zadobila, veći problem nam je predstavljao to što je ona bila u stanju šoka. Ta akcija spasavanja trajala je čitavih četiri sata, a kasnije su se priključili vatrogasci iz Užica koji su doneli korito kako bismo je lakše i sigurnije izneli na sigurno. Iako je bilo dosta rizično, na kraju je samo važno što se sve završilo pozitivnim ishodom. Takođe, pomagala su nam i trojica meštana da dođemo do nje, a sanitet je sve vreme bio pripravan - rekao je rendžer Ivan Ilić, a prenosi 24sedam.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR