Glas Javnosti

Uhapšen sudija, njegova supruga i još četvoro zbog mita

Hronika
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka pripadnici BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili su slobode sudiju Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Z. M. i još pet osumnjičenih.

Slobode su lišeni: službenica tog suda S. S., kao i B. S., Z.M. (supruga sudije Z. M.), D. N. i Ž. P., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita iz čl 367 KZ, davanje mita 368 KZ, krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl 359 KZ i krivično delo falsifikovanje isprava iz čl 355 KZ Republike Srbije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih šest osumnjičenih.


Visoki savet sudstva je juče popodne održao sednicu na kojoj je sudiji Z. M. skinut imunitet, nakon čega je zajedno sa ostalim osumnjičenim licima lišen slobode.

Naime, osumnjičeni sudija Z. M. se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osumnjičenih B. S. i D. N., dok se Z. M. tereti da je svom suprugu Z. M. pomogla u primanju mita.

Glas javnosti/K1info

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR