Glas Javnosti

Ubistvo Eskobara kao upozorenje njegovom kumu Radomiru Baćoviću

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ubistvo Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u kafiću benzinske pumpe u Rušnju opomena je njegovom kumu Radomiru Baćoviću zvanom Boban iz Nikšića, a iza likvidacije stoje visokopozicionirani članovi „kavačkog“ kriminalnog klana, nezvanično saznaje „Politika“.

Prema nezvaničnim informacija, određena policijska saznanja ukazuju da je jedan od organizatora Radoševićevog ubice Nikola Vušović, koji se sa ostalim pripadnicima „vračarskog klana“ sumnjiči za tri ubistva i pet pokušaja ubistava. S obzirom na to da je nedostupan istražnim organima, za Vušovićem je raspisana Interpolova poternica.

Detalji u vezi sa Radoševićevim ubistvom počeli su da se otkrivaju nakon hapšenja Azre Šabanović i Marka Pjanovića, na teritoriji Bosne i Hercegovine. Pjanović je, prema nezvaničnim informacijama, kao jedan od vođa navijačke grupe Partizana „Šedouz“ blizak Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.


Sa druge strane, određeni podaci srpskih i crnogorskih službi bezbednosti ukazuju da je Baćović odmah nakon ubistva šefa „škaljaraca” Jovice Jovana Vukotića u Istanbulu 8. septembra prošle godine, preuzeo vođstvo tim klanom. Baćović je i pre Vukotićeve likvidacije važio za osobu koja je koordinirala aktivnostima između ogranaka klana iz Crne Gore sa saradnicima iz Beograda.

Ubijeni Radošević, zvani i Šulo i nikšićki Eskobar, slovio je za Baćovićevu desnu ruku u poslovima klana, a naročito u prekookeanskoj trgovini narkoticima. Baćović i Radošević bili su, prema nezvaničnim informacijama, direktno povezani s Filipom Koraćem, Lukom Bojovićem i Jovicom Vukotićem i uvek su komunicirali neposredno, odnosno bez posrednika.

Crnogorski mediji su ranije pisali, da su se Baćović i Radošević dugo bavili švercom kokaina i skanka iz Južne Amerike u Evropu i da su tako zaradili desetine miliona evra. Baćović je bio zadužen za organizaciju, a Radošević za realizaciju šverca narkotika. I dok se Baćović uglavnom trudio da zadrži imidž anonimusa u Srbiji, Radošević je više puta hapšen, pretresan i privođen.


- Informacije o grupi kojoj su pripadali Radošević i Baćović policija je počela da prikuplja pre više od deset godina, a do saznanja o švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu došlo se tokom istrage nekoliko ubistava u poslednjih pet godina. Narkotici su se brodovima švercovali do evropskih luka i dalje se rasturala na ulično narko tržište – navodi „Politikin“ sagovornik iz policije.

Da je izuzetno oprezan, Baćović je pokazao pre nekoliko dana, na Radoševićevoj sahrani. Bio je okružen ljudima sa crnim maskama, kapuljačama, naočarima, od kojih su, kako su preneli pojedini mediji, neki nosili i pancirne kišobrane. Baćovićevi pratioci postavili su se u formaciju u obliku špica, kako bi bio zaštićen sa svih strana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR