Glas Javnosti

U TOKU VELIKA AKCIJA KOSOVSKE POLICIJE! Racije u tri grada od ranog jutra

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici Kosovske policije od jutros izvode novu akciju u Prištini, Uroševcu i Štrpcu, kao i u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja.

Veruje se da je ovo nastavak akcije protiv nelegalne gradnje na Brezovici, koja je nedavno izvedena, prenosi Kosovo online.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari je potvrdio da se akcija izvodi na više lokacija i dodao da za sada nema uhapšenih.

- Akcija se sprovodi u Prištini, Uroševcu i Štrpcu, a racije se vrše i u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja. To je nastavak akcije od 21. decembra, odnosno za građevine u Brezovici. Do sada niko nije uhapšen, pošto racije i dalje traju - rekao je Jašari.

Inače, takva akcija je bila 21. decembra prošle godine. U ovoj akciji uhapšeno je deset službenika. Među uhapšenima je i bivši predsednik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić.

On se sumnjiči da je za nezakonito izdate dozvole za izgradnju objekata u Brezovici, u opštini Štrpce, pribavio korist od oko milion evra. Privedeni se sumnjiče za krivična dela: uzimanje i davanje mita, kao i zloupotreba službenog položaja.

BONUS VIDEO: Srbi u Australiji prvi sekli Badnjak...


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR