Glas Javnosti

U ĆELIJI BELIVUKOVOG TELOHRANITELJA PRONAĐENA DVA TELEFONA! Mobilni imao i Mesar, poslednji poziv obavio samo sat vremena pre nego što je otkriven

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zatvorska straža nedavno je pronašla još dva mini-mobilna u ćeliji u kojoj sa cimerima boravi pripadnik kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Filip Ivanovski (31), zvani Fila.

Kako izvor Kurira ekskluzivno otkriva, reč je o identičnim mobilnim aparatima koji su nekoliko meseci ranije pronađeni u drugoj ćeliji, u kojoj boravi Miljković, zvani Mesar.


Kako izvor otkriva, reč je o identičnim mobilnim aparatima koji su nekoliko meseci ranije pronađeni u drugoj ćeliji, u kojoj boravi Marko Miljković, zvani Mesar.

Tvrdi da nisu njegovi

 Tokom pretresa stražari su otkrili čak dva telefona "L8 star" i jedan USB uređaj za čuvanje memorije u ćeliji u kojoj je Ivanovski sa još trojicom cimera. On je tvrdio da telefoni nisu njegovi, ali su oni poslati na veštačenje kako bi se utvrdilo ko ih je koristio iza zidina Centralnog zatvora, u kom su ovakvi uređaji najstrože zabranjeni - otkriva izvor i navodi da je u toku istraga o tome ko je telefon i na koji način uneo, ali i ko ga je sve u ćeliji koristio.

Ivanovskom ženu hapsili zbog pranja para

Da podsetimo, Filip Ivanovski je uhapšen zajedno sa organizatorima i ostalim pripadnicima klana 4. februara prošle godine. Prema nezvaničnim informacijama, on je bio jedan od pripadnika ličnog obezbeđenja Miljkovića i Belivuka, a optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal na teret mu se stavlja da je bio pripadnik klana i da je učestvovao u otmici I. S. u blizini stadiona Partizan. I. S., kako se navodi u optužnici, tri dana su držali zatočenog u bunkeru na stadionu Partizana, tukli ga i mučili jer su sumnjali da je cinkaroš koji uhodi Belivuka, a potom ga je navodno jedan pripadnik grupe i silovao.

U decembru, zajedno sa suprugama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u tužilaštvo je bila privedena i nevenčana supruga Filipa Ivanovskog zbog sumnje da je učestvovala u pranju novca za klan. Taj postupak i dalje je u toku - objašnjava sagovornik.

Prava drama odigrala se u Posebnom odeljenju ove ustanove, koja se nalazi u Ustaničkoj ulici u Beogradu, i kada su u aprilu prošle godine u ćeliji koju Miljković deli sa jednim cimerom pronađeni identični mobilni aparat i USB. Kako je već pisano, tada su stražari navodno telefon pronašli skriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove.

Telefon tada nije otkriven tokom vanrednog pretresa sobe, već tek pošto su napunjene flaše odnete na skener. Mobilni, koji je izuzetno malih dimenzija, odmah je otkriven. Iako se posumnjalo da je aparat Miljkovićev, on je tvrdio da nije njegov. Pokušao je čak da okrivi stražare da su mu ga podmetnuli i tvrdio da ga nikada u ćeliji nije ni video. Ipak, istražni organi utvrdili su vrlo brzo da je aparat poslednji put korišćen samo nekoliko sati pre nego što je izvršen vanredni pretres, ali i da je s njega više puta pozivan advokat koji brani upravo Miljkovića - otkriva sagovornik.

Telefon je jeftin i malih dimenzija

Mobilni telefon pronađeni u ćelijama Marka Miljkovića i Filipa Ivanovskog na internetu može da se kupi, i to po ceni od 10 do 20 dolara. U ponudi ga, za oko 2.000 dinara, imaju i pojedini domaći sajtovi.

 Iako najmanji telefon koji postoji na tržištu, baterija mu traje i do dva dana, a specifičnost mu je i to što ima opciju promene glasa, pa tako može da se podesi da onaj ko zove čak uopšte nema muški, već glas žene ili deteta - otkriva sagovornik.

Kako dodaje, praktičan je i zbog toga što se puni preko kabla koji se uključuje u televizor, koji je inače dozvoljen iza rešetaka. Debljina mu je, kako dodaje, tek jedan centimetar, širina 2,3, a dužina 7,2 centimetra.

Miljković ne šeta

Prema njegovim rečima, zbog ovog teškog disciplinskog prestupa Marko Miljković je bio kažnjen.

 Zbog kršenja discipline i nepoštovanja vrlo strogih propisa o tome šta nije dozvoljeno imati u ćeliji Miljković je bio kažnjen zabranama poseta u trajanju od tri meseca - dodaje izvor.

Ko je Miljkoviću uneo mobilni i na koji način, zasad nije otkriveno. Iako su Miljkoviću tada uskraćene posete porodice, on je imao pravo na redovne svakodnevne šetnje u pritvorskom dvorištu.

 Da li iz revolta ili nekog drugog razloga, izlazio je na šetnje u dvorište, ali nije šetao niti trenirao, što obično rade pritvorenici u dvorištu, već je samo sedeo naslonjen na zid - kaže izvor.

BONUS VIDEO: Crnogorska novinarka rešava enigmu gde je Brano Mićunović

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR