Glas Javnosti

TUŽILAŠTVO SE OGLASILO! MASERU SAVI I NJEGOVOJ MAJCI, CVEĆARKI ODREĐEN PRITVOR: Lekari jedva spasili MUŠKARCA nakon INTERVENCIJE!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se nakon vesti o hapšenju masera Save Kneževića i njegove majke, po zanimanju cvećarka, koji su u ordinaciji na Terazijama vršili estetske operacije pacijentima i istakli da im je određen 48-časovni pritvor.

- Dana 24. maja 2021. godine dežurni zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima S. K. i D. K. zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičeni S. K. izvršio produženo krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću produženo krivično delo Teška dela protiv zdravlja ljudi, dok je osumnjičena D. K. izvršila produženo krivično delo Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju i produženo krivično delo Teška dela protiv zdravlja ljudi u pomaganju.

Osumnjičenom S. K. se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinaciji "Dr Sauvage" u Beogradu, ul. Terazije br. 6, GO Strai grad, u periodu od 02. januara 2020. godine do 08. aprila 2021. godine, za novčanu naknadu bavio određenom delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa - stoji u saopštenju Prvog OJT u Beogradu.

Dalje navode da je osumnjičeni pružao medicinske usluge i izvodio zahvate nad pacijentima, prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Navode i da je potom izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom, te da je to bilo bez pečata i sa lažnim brojem licence. U saopštenju dalje stoji da je "posao" obavljao za dogovorenu naknadu.

 

- Što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet oštećenih lica, sve u pomaganju sa majkom, osumnjičenom D. K. koja je u navedenom periodu u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente kojima treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu naknadu, sve to iako joj je bila poznata činjenica da njen sin osumnjičeni S. K. u neregistrovanoj ordinaciji radi bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence - navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni će biti sutra saslušani, nakon čega će biti doneta odluka o eventualnom predlaganju pritvora.

- U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju - navedeno je.

 

Pretio i vređao mušterije

Kako mediji saznaju Knežević je, završio samo prvu godinu stomatologije, a po profesiji je bio maser, iako se lažno predstavljao kao plastični hirurg.

Kada su mušterije pokušale da mu se požale jer operacije nisu ni upola onoga što su očekivali, on bi im pretio i gnusno ih vređao.

Lekari beogradskog Urgentnog centra uspeli su u utorak uveče da spasu život Beograđaninu Nikoli N. (29), kome je iznenada pozlilo posle liposukcije kod lažnog hirurga.

Lažni hirurg Sava je čak lažirao i godinu rođenja (predstavljao se da je 1989. godište, umesto 1998.), kao i škole koje je završio.

Danijela, koja je inače cvećarka, u ordinaciji je radila kao medicinska sestra.

 

Obučavao doktore

Ne samo da je on unakazio brojne devojke u Srbiji već je obučavao i doktore u Albaniji kako se vrše estetski zahvati.On je 2017. godine, kada je imao svega 19 godina, držao predavanja i pokazivao svoje "umeće" doktorima u klinici "La clinique de Paris" u Tirani. Na internet stranici ove klinike osvanuo je snimak na kome se Knežević hvali vrhunskim tretmanima koje radi u ovoj klinici.

Punih pet godina Sava i njegova mjka su uspevali da varaju ljude, a onda je otprilike mesec dana lažni doktor netragom nestao. Kad su otkrivene prevare cela porodica se iselila iz Batajnice i oglasila kuću na prodaju.

Zbog lažnih pasoša i ličnih karata zemalja Evropske unije, u slučaju da Sava pokuša bekstvo, obaveštene su sve policije u regionu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR