Glas Javnosti

TREĆI POSTUPAK PROTIV NARKO BOSA: Počelo suđenje Šariću za pranje novca od kokaina

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Specijalnom sudu u Beogradu oko 10 časova počelo je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima zbog optužbi za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Na samom početku, nakon prozivke optuženih i njihovih advokata, sud je konstatovao je da optuženi Bojan Stanojković odsutan, te da je za njim je raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu protiv Darka Šarića i još 14 osoba zbog sumnje da su od početka 2020, pa sve do 14. aprila 2022. godine, izvršili niz krivičnih dela, piše N1.


Ovo je treći postupak koji se vodi protiv Šarića. Prvi se vodi za šverc skoro šest tona kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope, a drugi za pranje više od 20 miliona evra.

Apelacioni sud u Beogradu je Šariću u oktobru ove godine, skoro istovremeno sa podizanjem nove optužnice,smanjio prvostepenu presudu za trgovinu drogom za 15 na 14 godina. Isti sud je u avgustu ove godine ukunuo prvostepenu presudu za pranje novca, kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR