Glas Javnosti

TRAGEDIJA U ZRENJANINU: Beskućnik stradao u POŽARU u NAPUŠTENOJ KUĆI

Hronika
Autor: Glas javnosti

Požar koji je u ranim jutarnjim časovima, pred zoru, zahvatio trošni kućerak u Ulici Jug Bogdana 45 u Zrenjaninu, odneo je život beskućnika Milana T. koji je u njoj povremeno boravio.

"Mića, tako ga svi ovde znamo, poznat je po belom šeširu i dugoj sedoj kosi, koji i leti i zimi nije skidao sa glave, povremeno je boravio u ovoj davno napuštenoj kući" – kaže komšinica iz kuće preko puta.

Napominje da je nesrećni čovek odavno u sedmoj deceniji i da je spavao u sobi do ulice. Vatrogasci su njegovo ugljenisano telo pronašli tek kada su ugasili vatru, pišu Novosti. "Ja sam u kući osetila da nešto gori i kada sam istrčala na ulicu videla sam plamen, ko zna šta je uzrok i zbog čega se zapalila - kaže druga komšinica koja takođe živi u Ulici Jug Bogdana.

Žena ističe da je drugi beskućnik, nakon što su policija i vatrogasci u jutarnjim satima otišli, izašao iz drugog dela niske, prizmene kuće, pitajući šta se dogodilo."Bili smo užasnuti, odakle on i kako je moguće da ništa nije čuo i video, vatrogasci su skoro dva sata gasili požar, zavijale su sirene - pita se stariji muškarac iz iste ulice.

Nesrećni Mića T. rođen u Zrenjaninu, nekoliko decenija već je beskućnik, a trošnu kuću je koristio da u njoj prespava i skloni se od kiše i zime, obzirom da je dugo godina ničija. U staroj crvenoj fotelji iz sedamdesetih godina prošlog veka, sedeo u dvorištu, sa belim šeširom na glavi i čitao ruske klasike Tolstoja, Dostojevakog, Šolohova.

Policija se povodom ovog nesrećnog slučaja, do sada nije zvanično oglasila.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP