Glas Javnosti

Sutra na saslušanju BRAT I UJAK UROŠA BLAŽIĆA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iako je krajem maja suđenje bilo privedeno kraju, odnosno bile su zakazane završne reči, sudija je naložila da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku.

U Višem sudu u Kragujevcu sutra će se nastaviti suđenje G. G. (50) i B. G. (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje. Iako je krajem maja suđenje bilo privedeno kraju, odnosno bile su zakazane završne reči, sudija je naložila da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku.

G. G. i B. G. su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina. Obojica se trenutno nalaze u pritvoru, dok se proces protiv njih odvija pred nadležnim sudom.


Uroš Blažić je uhapšen u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu svog ujaka. Prilikom hapšenja, policija je pronašla veću količinu oružja i municije. Protiv Uroševih ujaka i brata optužnicu je podnelo Više javno tužilaštvo u Smederevu, ali je u njihovom slučaju mesno nadležan sud u Kragujevcu.
Odluka suda da se pribave novi dopunski dokazi u ovom postupku ukazuje na složenost i ozbiljnost slučaja, te potrebu za detaljnim ispitivanjem svih činjenica i okolnosti koje su vezane za ovaj zločin. S obzirom na težinu optužbi i ozbiljnost situacije, očekuje se da će suđenje doneti nove, relevantne informacije o ovom slučaju.


Glas javnoti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR