Glas Javnosti

Prvo oglašavanje suda u Smederevu povodom haosa na ročištu Uroša Blažića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Još se ne zna kad će se ročište održati.

Viši sud u Smederevu oglasio se saopštenjem nakon incidenta koji se juče dogodio na suđenju okrivljenom Urošu Blažiću (22) iz Dubone kod Mladenovca, a koji se tereti da je 4. maja prošle godine počinio maskar u selima Dubona i Malom Orašje kod Smedereva gde je ubio devet ljudi, dok je njih 12 teško ranio.

- Pripremno ročište u predmetu Višeg suda u Smederevu protiv optuženog Uroša Blažića iz Mladenovca zbog krivičnog dela teško ubistvo zakazano za 23. maj 2024. godine prekinuto je pre samog početka zbog incidenta koji se dogodio u trenutku kada su optuženi od strane pripadnika straže Okružnog zatvora u Smederevu uvedeni u sudnicu. Adekvatnim reagovanjem stražara Okružnog zatvora u Smederevu i pravosudne straže Višeg suda u Smederevu sprečene su teže posledice. Datum održavanja narednog ročišta biće naknadno određen - piše u saopštenju nadležnog smederevskog suda.


Podsećanja radi, suđenje je juče prekinuti zbog toga što su roditelji burno reagovali kada su videli Uroša Blažića, kojeg je vodilo nekoliko pripadnika policije. Blažić je bio okružen jakim obezbeđenjem i na sebi je imao pancir, te je čim je uveden u sudnicu nastao opšti metež.
Roditelji žrtava su počeli da ga psuju i da viču, a iz sudnice se čula vika, sve do momenta kad je Blažić u pratnji policije bukvalno istrčao iz prostorije. Straža ga je odvela trčeći, kao i njegovog oca Radišu Blažića kojeg terete da je držao nelegalno oružje.


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR