Glas Javnosti

STRAVIČNA POZADINA ZLOČINA KOD BUJANOVCA: Srđan ubio komšiju zbog LUBENICA!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Srđan S. (46) iz sela Lopardince kod Bujanovca u subotu se posvađao sa komšijom Srbom Janjićem (50), a zatim ga iz pištolja ubio. Posle zločina osumnjičeni je bacio bombu na kuću Srbine ćerke Biljane, koja je zadobila lakše povrede noge.

Kako je naveo izvor iz istrage, osumnjičeni je prvo bio u bekstvu, ali kasnije se pojavio u policiji i predao oružje iz kog je ubio Srbu Janjića.

- Svedoci su ispričali da se njih dvojica nikada ranije nisu svađali. Međutim, kako su rekli, kobnog dana su se sukobili oko lubenica, tačnije čiji je bostan bolji. Nakon oštrih reči, osumnjičeni Srđan je izvadio pištolj, koji je stalno nosio sa sobom i više hitaca ispalio u Srbu. Janjić je pao i preminuo na mestu - rekao je sagovornik "Informera"i dodao:

- Srđanu S. kao da nije bilo dovoljno što je izrešetao komšiju, pa je na kuću Srbine ćerke Biljane, koja je u istom dvorištu, bacio bombu. Srećom, ona je samo lakše povređena, a nikom nije jasno zašto je osumnjičeni napao i nju.

Policija je ubrzo nakon ubistva došla na mesto zločina i otpočela potragu za Srđanom S, ali je on u međuvremenu sam došao u policijsku stanicu u Bujanovcu i predao se.

- Sa vrata je rekao kako se zove i preziva i šta je uradio. Izvadio je pištolj i stavio ga na sto. Policajci su ga pretresli i zatim mu stavili lisice na ruke. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati - ispričao je "Informerov" izvor.

 

Bio na robiji

Komšija Dragan Manić iz sela Lopardince kaže da je čuo da je do ubistva došlo zbog svađe oko lubenica.

- Srba je sa ćerkom Biljanom i suprugom živeo nedaleko od kuće ubice Srđana S., koji je stanovao sa suprugom i troje dece. Između njih ranije nije dolazilo do svađe, ali kobnog dana su se prepirali čije lubenice su bolje. Nije mi jasno zašto je Srba uopšte počeo raspravu sa Srđanom kada je znao da je ovaj preke naravi. Eto kako se sve to završilo - rekao je on.

Druge komšije kažu da je Srđan bio prilično problematičan i da je ranije boravio u zatvoru zbog raznih krivičnih dela.

 - Cela njegova porodica imala je probleme sa zakonom. Srđanov stric je ubio čoveka, deca su mu problematična, a on sam je često bio u zatvoru. Srđan je imao strašno kratak fitilj i kad god bi izbila neka svađa, vadio je nož ili pištolj. Nije mi jasno kako do sada nekog nije ubio. S druge strane, Srba Janjić je bio dobar čovek i nikad se nije svađa ili tukao, uvek je gledao svoja posla - rekao je jedan od meštana sela Lopardince.

 

Videla oca u lokvi krvi

Nakon zločina druga Srbina ćerka Marina je iz susednog sela došla u roditeljsku kuću.

- Policija me nije pustila zbog uviđaja da uđem u dvorište. Ne mogu da podnesem da vidim da mi otac, koji mrava ne bi zgazio, leži u lokvi krvi. Šta nas je snašlo i zbog čega - rekla je kroz suze Srbina ćerka Marina.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR