Glas Javnosti

STATUSNA KONFERENCIJA ZA SIMATOVIĆA I STANIŠIĆA: Ovo su sudije danas rekle u HAGU

Hronika
Autor: Glas javnosti

Statusna konferencija u slučaju protiv bivših šefova Službe državne bezbednosti Srbije Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija održana je danas u Hagu.

Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) Karmel Ađijus podsetio je da je primarna svrha Statusne konferencije u fazi žalbenog postupka da pokrene sva pitanja i probleme u vezi sa postupkom, uključujući fizičko i psihičko stanje Stanišića i Simatovića.


Stanišić je izjavio da nema pritužbe na uslove u pritvoru, zdravlje ili na bilo koje drugo pitanje vezano za Statusnu konferenciju.

Njegov advokat Vej Džordaš istakao je da postoje određeni problemi što se tiče medicinske nege koja se pruža njegovom klijentu, ali se oni tretiraju na pravi način.


Simatovićev advokat Vladimir Petrović izjavio je da nema posebnih problema vezanih za zdravlje njegovog klijenta, niti pitanja u vezi sa uslovima pritvora.

Tužilaštvo je nakon toga zatražilo od Ađijusa da se Mehanizam postara da tužioci budu što ranije obavešteni u vezi sa zakazivanjem žalbenih ročišta, na šta je predsednik MMKS odgovorio da će biti tako.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR