Glas Javnosti

SRBIJU PONOVO TRESE JOŠ JEDAN SNIMAK VRŠNJAČKOG NASILJA: Devojčice kao u ringu, dečaci navijaju! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Još se nisu stišale strasti oko vršnjačkog nasilja u Maloj Krsni, stiže još jedan uznemirujući snimak brutalne tuče dve devojčice ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak tuče, ovaj užasan događaj odigrao ispred osnovne škole "Heroj Radmila Šišković" u Smederevskoj Palanci.

Na snimku se vidi kako se dve tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju.

Među njima je bilo i onih koji su želeli da se pridruže tuči, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

- Roditelji, društvo... Nemam adekvatnu reč kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci - napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola "Heroj Radmila Šišković", ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

- Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 časova došlo je do tuče učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu "Heroj Radmila Šišković". Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamerne i neprimerene - navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina.

- Kao škola ne možemo da kontrolišemo šta se tu u večernjim satima događa. Bez obzira na sve to, mi smo preduzeli sve mere predostrožnosti koje su u našoj nadležnosti, kako bismo sprečili da se to ponovo dogodi. Napominjemo da su o ovom nemilom događaju obavešteni Školska uprava i organi reda - navode iz OŠ "Heroj Radmila Šišković".

Podsetimo, pre desetak dana, tačnije 16. septembra, stavično nasilje dogodilo se i u Maloj Krsni kod Smedereva, kada su dve učenice 8. razreda Osnovne škola Đura Jakšić pretukle i vređale trinaestogodišnju devojčicu. Ona je tom prilikom zadobila teške povrede i iščašenje vilice, zbog čega je mogla da jede samo na slamčicu.

Kako je njena majka Slavica D. ispričala, devojčica je sada malo bolje, ali je psihički jako loše i ima košmare. 

Ovim povodom se oglasila i škola koju sve tri devojčice pohađaju. Direktorka je odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR