Glas Javnosti

SRBIJA ZANEMELA PRED ODGOVOROM RODITELJA IZ MALE KRSNE: Tukle devojčicu zbog BIZARNOG razloga, a oni kažu da su 'IMALE PRAVO'

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Devojčica (13) iz Male Krsne nasilne vršnjakinje maltretirale i tukle zbog "ružnih šiški" se prema rečima majke fizički oporavlja, ali psihički se oseća loše.

Sve se dogodilo 16. septembra nakon škole. Nasilnice su devojčicu prvo provocirale, a zatim su je, iako je ona pokušala da pobegne, jurile, polivale sokom i toliko fizički maltretirale da su uspele da joj iščaše vilicu. Sve iz razloga što im se nisu dopale njene šiške.

Dete ima traume

- Ćerka je fizički bolje. Pomalo jede na slamčicu, a pomalo žvaće, trudi se. Ali, psihički je jako loše. Ima košmare. Svašta mi priča - započinje majka Slavica D.

Ona je opet krenula u školu, ali Slavica ističe da to nije nimalo lako.

- U školu ide sa strahom. Priča mi kako se plaši da je ne presretnu i ne izbodu nožem negde gde niko ne vidi. Plaši se da je ne ubiju, da će da je tuku opet, a da ona neće moći da pobegne. Ovo je sve jako teško. Ja je dovozim i odvozim iz škole, a devojčice koje su je napale i dalje ne idu u školu - priča majka Slavica.

Roditelji u odbrani nasilnica

Slavica je nakon napada na njenu ćerku otišla kod roditelja devojčica da pita zbog čega su to uradile, a odgovor koji je dobila, verovatno bi zaprepastio mnoge.

- Jedna od devojčica je bila tu i počela je da mi se unosi u facu, dok su majke rekle kako njihove ćerke imaju pravo da tuku koga hoće - objašnjava Slavica.

- Juče je otac jedne od devojčica stao ispred traktora mog supruga i počeo da ga snima. Provocirao ga je, ali je moj suprug je ostao hladne glave. Posle smo išli u policiju da to prijavimo, ali rekli su nam da snimanje nije zabranjeno. Da li su posle ipak išli da ga opomenu, to ne znamo - dodaje ona.

Njena ćerka je, priča, sitnija devojčica, povučena i tiha. Nežna je i osetljiva, pa je sve što je doživela zaista velika trauma za nju. Ipak, tvrdi Slavica, ona nije jedina žrtva nasilne dece u školi.

- U naselju ima divne dece, lepo vaspitane, dobre. Ali, ima i jedna grupa problematičnih đaka koji se bave iznudom novca u školi, psihičkim i verbalnim maltretiranjem - ističe Slavica.

Inače, direktorka je odgovorila da škola ima nultu toleranciju na nasilje i da je veoma ozbiljno shvatila ovaj slučaj koji se dogodio.

- Preduzimamo sve aktivnosti kako bismo pružili adekvatnu pomoć i podršku i učenicama i njihovim roditeljima, iako se incident desio van škole - navela je Slađana Ćirković, direktorka OŠ"Đura Jakšić" u Maloj Krsni, prenosi Kurir.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR