Glas Javnosti

SNAJPER OSLOBOĐEN! Sud ukinuo optužnicu, USVOJENA ŽALBA ODBRANE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podignutu protiv Slobodana Milutinovića Snajpera (37) a koja ga tereti za čak četiri krivična dela: otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti, Apelacioni sud je ukinuo, usvojivši žalbu njegove odbrane.

U Višem sudu u Novom Sadu, u toku je preispitivanje optužnice.

Milutinović, koji se nalazi u pritvoru, sumnjiči se da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao sugrađanku U.J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi. Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema ovoj dvadesettrogodišnjakinji.

Prema nezvaničnim saznanjima, dvadesetrogodišnjakinja i Milutinović su navodno bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine. On se, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

Tokom istrage, kao svedoci sasluašane su majka i rođena sestra U.J, a pored njih, svedočila su i četvorica policajaca koji su te večeri 19. septembra bili na intervenciji, kao i drugarica žrtve.

Krajem oktobra lane, Novosađanka U.J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe,pišu Novosti.

Milutinović se u početku branio ćutanjem, ali je kasnije odlučio da iznese svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra za koji se sumnjiči, i do detalja ispričao o njihovom odnosu.

U Osnovnom sudu u Novom sadu, za 11. mart je zakazano suđenje Slobodanu Milutinoviću i njegovoj supruzi Tamari Milutinović, zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra prošle godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara.

Prilikom pretresa više stanova i objekata u Novom Sadu,  tada je u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu. Snajper će na ovo suđenje biti doveden iz pritvora koji mu je produžen do 24. marta, a njegova supruga se brani sa slobode, jer joj je posle saslušanja u tužilaštvo ukinuto zadržavanje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR